Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ο αγωνας εναντια στις αμερικανονατοικες βασεις επιτακτικη αναγκη του σημερα


23 Ιούλη 1990:Η κυβερνηση της ΝΔ χτυπαει με ΜΑΤ και δακρυγονα  τη συγκεντρωση της συντονιστικης επιτροπηςτων φορεων κατα των ξενων βασεων,  εξω απο τη Νομαρχια Χανιων,μερα ψηφισηςτης νεας συμφωνιας για τις βασεις. Χιλιαδες Χανιωτες διαδηλωνουν την επομενη μερα εναντια στην κρατικη βια και καταστολη, καταγγελουν τους τραυματισμους και βροντοφωναζουν για αλλη μια φορα, ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ,ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ.

30 χρονια μετα η χωρα εχει γεμισει στρατιωτικες βασεις, απο την Αλεξανδρουπολη, ως τη Σουδα. Εχει μετατραπει σε πολεμικο ορμητηριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, ενω τα ιμπεριαλιστικα δεσμα αλυσοδενουν το λαο σε επικινδυνες ραγες.

Τα τελευταια χρονια το λιμανι της Σουδας εκσυγχρονιζεται για να υποδεχεται περισσοτερα πυρηνοκινητα τερατοπλοια, ενω επεκτεινονται οι στρατιωτικες εγκαταστασεις στο Ακρωτηρι.
Η ανατολικη Μεσογειος εχει μετατραπει σε πεδιο ανταγωνισμου των ιμπεριαλιστων, οι οποιοι ειτε ενισχυουν , ειτε εκμεταλλευονται τον αντιδραστικο ανταγωνισμο των αστικων ταξεων  Ελλαδας Τουρκιας, ενω εμπλεκουν τους δυο λαους στους πολεμικους τους σχεδιασμους και ανταγωνισμους.

Ο αγωνας εναντια στις στρατιωτικες βασεις των ΗΠΑ ΝΑΤΟ, εναντια στην ιμπεριαλιστικη εξαρτηση, για την ειρηνη στην περιοχη μας ειναι αγωνας του σημερα. Ειναι αγωνας για τη ζωη, τη φιλια και την αλληλεγγυη αναμεσα στους λαους. 

Η προκηρυξη που μοιρασε η κο Χανιων του ΚΚΕ(μ-λ) στις 24 Ιουλη 1990 στο μαζικο συλλαλητηριο ειναι επικαιρη ακομη και σημερα.

Γεωργια Θανου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου