Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΝΑ ΑΠΟΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Η κυβέρνηση,  τα ΜΜΕ, η αντιπολίτευση της Ν.Δ. και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό αναπαράγουν την τρομοκρατία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ που με τον εκβιασμό της αξιολόγησης και του GREXIT απαιτούν το πλήρες πλέον ξεθεμελίωμα όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει από τη λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου εδώ και δεκαετίες.

Ο εργατοπατερισμός και η κυριαρχία του ρεφορμισμού και της γραμμής της υποταγής  στην Αριστερά, αποθρασύνει τις δυνάμεις  του συστήματος  εντός και εκτός χώρας και τις ενώνει σε ταξική βάση προκειμένου να περάσουν πολύ περισσότερα από τη μείωση του αφορολόγητου και το νέο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων.
Αυτό που κύρια επιδιώκουν είναι η μόνιμη πλέον καταστρατήγηση και ουσιαστικά πλήρης κατάργηση κάθε δυνατότητας συλλογικής σύμβασης εργασίας και συνολικότερα κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης. Στην ίδια κατεύθυνση επιδιώκουν την πλήρη απελευθέρωση των εργοδοτών να απολύουν, να διώκουν τις απεργίες, να επιβάλλουν την τρομοκρατία τους άμεσα ή έμμεσα μέσω της τεράστιας ανεργίας.
Η αθεράπευτη κρίση γίνεται διεθνώς στοιχείο της λειτουργίας του συστήματος, αλλά και ευκαιρία για κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα οι σφοδρές κόντρες των ιμπεριαλιστών απειλούν όχι μόνο με νέα κραχ, αλλά και με νέα μεγάλα πολεμικά σφαγεία τους λαούς. Η επέλαση της βαρβαρότητας είναι γενικευμένη και οι δυνάμεις του συστήματος δε θα σταματήσουν αν δε βρουν απέναντί  νέους γύρους μαζικών και αποφασιστικών αντιστάσεων των εργαζομένων λαϊκών μαζών.  Αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να υπηρετούμε σταθερά και κόντρα σε κάθε λογής τρομοκρατία και εκβιασμούς κεφαλαίου- κυβέρνησης- ιμπεριαλιστών.
Η εργατική τάξη και ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου ποτέ δε σταμάτησαν να οργίζονται και αντικειμενικά θα βγουν ξανά και ξανά στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου τους. Οι καθυστερήσεις στη σημερινή συγκυρία οφείλονται στις αυταπάτες για εύκολους και γρήγορους εκλογικούς δρόμους και στην υποτίμηση και απαξίωση της γραμμής της μαζικής λαϊκής αντίστασης και πάλης. Αυτές τις αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν από το ρεφορμισμό για δεκαετίες, αλλά και την ηττοπάθεια που φέρνει η κατάρριψή τους ξανά και ξανά από την πραγματικότητα , οφείλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε  επιδιώκοντας κοινή δράση για να ευνοηθούν άμεσα, καθημερινά και ακούραστα εστίες αντίστασης που θα βάζουν σε κίνηση όσο πιο μαζικά γίνεται τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε κάθε χώρο.
Άμεσα να βγούμε στο δρόμο να καταγγείλουμε τους εκβιασμούς και τη μεθόδευση ψήφισης του νέου πακέτου βάρβαρων μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τον κόσμο της δουλειάς. Δε τους χρωστάμε. Μας χρωστάνε πολλά και την ίδια τη ζωή μας!!  Και οφείλουμε να τη διεκδικήσουμε.
Όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων
Όχι στην καταστρατήγηση του δικαιώματος στη συλλογική διαπραγμάτευση και την απεργία
Όχι στα νέα μέτρα λιτότητας και φοροεξόντωσης των εργαζομένων
Να διεκδικήσουμε αποφασιστικά και ανυποχώρητα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Να διεκδικήσουμε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις στο κόστος της ζωής

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
http://protovouliantistasis.blogspot.gr

3 σχόλια:

  1. Δεν είμαι Χανιώτισσα,αλλά μογ δημιουργείται μια απορία: Δε θα έπρεπε να υπάρχει από την Πρωτοβουλία μια αναφορά στην κινητοποίηση των κρητικών αγροτών στην Αθήνα,κάποιο σχόλιο,άποψη,αποτίμηση γι' αυτό,(όπως και για όποιες άλλες κινητοποιήσεις τοπικά);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κούλα αν παρακολουθείς το site και την παρουσία της Πρωτοβουλίας Αντίστασης θα δεις ότι όχι μόνο στις τοπικές κινητοποιήσεις υπάρχει ενημέρωση και ανταπόκριση,αλλά αντίστροφα θα έλεγα η πρωτοβουλία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνουν,με μαζικές εξορμήσεις και προσπάθεια κοινής απεύθυνσης και δράσης.Τώρα για τους αγρότες το ζήτημα ήταν και είναι επίκαιρο.Αυτό γιατί ΚΑΙ νέα αντεργατικά μέτρα περνιούνται ΚΑΙ ο ξεσηκωμός με αποκορύφωμα της 4 Φλεβάρη δεν πήρε τα χαρακτηριστικά σύγκρουσης και συνέχισης με όρους πάλης.Δεν θεωρώ ότι αυτό επιτυγχάνεται με εικονικές ''αγωνιστικές'' μεθόδους ούτε με τυφλά ξεσπάσματα οργής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό μάλιστα,είναι μια άποψη και για μένα καλύτερο από τη σιωπή.Το πρόβλημα με τους συλλόγους-σφραγίδες και τους αγροτοπατέρες είναι γνωστό.Από κει και πέρα γίνουνται κινητοποιήσεις κατά καιρούς.Η συγκεκριμένη,απ' ότι κατάλαβα,πήρε σημαντική δημοσιότητα και είχε αρκετή συμμετοχή.Δεν πιστεύω,πως όλοι όσοι πήγαν εκεί αποσκοπούσαν απλά και μόνο στην εικόνα,άσχετα με το ό,τι προέκυψε.Γι' αυτό και μια που προς το παρόν δε γίνεται κάτι περισσότερο,νομίζω πως είναι καλό,να γίνεται κουβέντα και να λέγουνται απόψεις.Αυτό πάντα φέρνει καταλυτικές εξελήξεις.

      Διαγραφή