Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Για την κίνηση και την κοινοδρασιακή λογική....Όλοι σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στην Πλατεία της Αγοράς


Σε συνέντευξη τύπου και με κάθε ευκαιρία χωρίς την αγωνία όμως να προβάλλουμε τις ταμπέλες μας, οι συμμετέχοντες στο συντονισμό Κοινής Δράσης που υπογράφουν ως «συλλογικότητες, οργανώσεις, αγωνιστές ενάντια στις βάσεις», έχουν δημοσιοποιήσει πως στον συντονισμό συμμετέχουν το ΚΚΕ(μ-λ), η ΛΑΕ, το ΝΑΡ και μια σειρά συλλογικότητες και συνδικαλιστικά σχήματα όπως η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η Ενωτική Πρωτοβουλία Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές.

Ο συντονισμός είναι ανοιχτός και ήδη έχει παράξει σημαντικό έργο, λειτουργώντας όχι χωρίς προβλήματα, με όρους Κοινής Δράσης. Κάθε άλλο παρά κρύψαμε τα φυσικά και τα πολιτικά μας πρόσωπα. Τα υπονοούμενα περί ταμπέλες που συμμετέχει και  ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για γέλια αν δει κάποιος απλά και μόνο το σαφές αντικυβερνητικό πλαίσιο….
Το κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο ξεκινάει: «κυβέρνηση,  νομάρχες , δήμαρχοι υπηρετούν τους φονιάδες των λαών»  και καταδείχνει πως η αστική τάξη, η κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό είναι εχθροί της λαϊκής πάλης που πρέπει ν’ αναπτυχθεί ενάντια στις βάσεις, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Πόσοι και ποιοι αλήθεια μιλάνε με περισσότεροι ταξική σαφήνεια;  Δεν επιτρέπονται ούτε σε κανέναν σ’ αυτή την πόλη τέτοιες κουτοπονηριές και τάχα μπερδέματα. Πολύ περισσότερο σε υποτιθέμενους αγωνιστές του αριστερού κινήματος.
Αντικειμενικά όμως θα παρατηρήσουμε πως η αφασία απέναντι στην ανάγκη μαζικής λαϊκής κινητοποίησης δε δικαιολογείται στο όνομα της τάχα επαναστατικής καθαρότητας. Αντίθετα από τα πρώτα κιόλας βήματα Κοινής Δράσης στην πόλη μας με στόχο τη μαζική αντιβασική κινητοποίηση αποκαλύπτεται πως οι απόντες  απ’ αυτή, στην καλύτερη περίπτωση ζουν στον κόσμο τους, μακριά και έξω από τις απαιτήσεις της ταξικής πάλης.
Απ’ το σημερινό συλλαλητήριο είναι ευκαιρία να μη λείψει κανείς  και να γίνει άλλο ένα σημαντικό βήμα στην Κοινή Δράση ενάντια στον καρκίνο του τόπου μας. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

*Υστερόγραφο
Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή Ειρήνης ότι θα συμμετέχουν τελικά στο σημερινό συλλαλητήριο. Πολύ θετικό. Η κίνηση με την αντίληψη της Κοινής Δράσης σ’ αυτά τα σοβαρά για τη ζωή της νεολαίας και του λαού ζητήματα, έχει δυναμική πολύ μεγαλύτερη και απ’ αυτή που είδαμε τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας. Αν το ΚΚΕ καλούσε έστω δύο –τρεις μέρες νωρίτερα πιθανότατα το κλίμα θα ήταν πολύ καλύτερο.  Όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το κρίσιμο ωστόσο ζήτημα στην πόλη μας και σ’ όλη τη χώρα είναι να βρουν και άλλοι άνθρωποι το κουράγιο, να κινηθούν με όρους κινήματος, δηλαδή με πνεύμα Κοινής Δράσης και Αντίστασης στην επίθεση κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών.  Η εμπειρία στα Χανιά τον τελευταίο καιρό ήταν σημαντική και σίγουρα θα ξαναεπανέλθουμε.
Για την ώρα όλοι απόψε στις 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς.
Δ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου