Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Μας δηλητηριάζουν, μας τραμπουκίζουν, μας μπλέκουν στον πόλεμο. Ν’ αντισταθούμε μαζικά και αποφασιστικά


Ήρθαν, έδειραν, έφυγαν,  γράφουν πρωτοσέλιδα τα Χανιώτικα Νέα, η ναυαρχίδα του τοπικού τύπου.  Ακόμη και δεξιά και λακέδικα στον ιμπεριαλισμό site  έχουν πιάσει την οργή των Χανιωτών και συνεχίζουν να καλύπτουν εκτενώς το θέμα.
Η πρόκληση του τραμπουκισμού δεν ήταν πρωτόγνωρη, όσο πρωτόγνωρη η ξεφτίλα της Δικαιοσύνης του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Βλέπετε στους ράμπο των ΗΠΑ ισχύει το καθεστώς της ετεροδικίας. Δηλαδή αυτό που λέει ο λαός μας μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε…. 
Όμως με τους  Άγγλους, Γάλλους , Γερμανούς, Ισραηλινούς και Καταριανούς που συνεχώς χωρίς σταματημό τελευταία συμμετέχουν σε ασκήσεις και τα φονικά στρατά  τους ξεμπουκάρουν στην πόλη, τι γίνεται;   Ας μη τα ρίχνουμε λοιπόν στην «τυφλή» δικαιοσύνη, που ελευθέρωσε τους παραλίγο δολοφόνους του άτυχου Χανιώτη Παντελή Σαπουνάκη. Σίγουρα χρειάζονται νέοι νόμοι για να καλύψουν τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον τόπο μας.  Την πραγματικότητα της μετατροπής του τόπου μας σε  εκτεταμένο πεδίο βολής και πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ στους νέους φονικούς σχεδιασμούς, στους οποίους -και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό -εμπλέκεται πλέον συστηματικά και η χώρα μας  (δες συμμαχίες με Αίγυπτο- Ισραήλ- Σαουδική Αραβία, κ.λπ.).
Κάτι είναι, έστω και οι καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου, της Επιτροπής Ειρήνης, του ΚΚΕ και τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, όταν δε μπορούν να πνίξουν εντελώς το γεγονός όπως έγινε με τον οδηγό ταξί πριν δύο βδομάδες….
Όμως είναι γεγονός πως μας δηλητηριάζουν όλο και περισσότερο, μας τραμπουκίζουν και αθωώνονται προκλητικά και μας μπλέκουν συστηματικά στο σφαγείο του ιμπεριαλιστικού πολέμου,  που δεν έχει σταματημό στη γύρω περιοχή.
Αν η ντόπια πλουτοκρατία απ’ όλα αυτά ευελπιστεί σε μπίζνες  με τα ενεργειακά και ρόλους στην περιοχή, για τη νεολαία και το λαό το ρήμαγμα των εργασιακών δικαιωμάτων, η φτώχεια και η ανεργία είναι η αδιαμφισβήτητη προοπτική που επιδιώκει να επιβάλλει σε βάθος χρόνου το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.
Οι πρωτοπόροι αγωνιστές της πόλης μας και ιδιαίτερα οι νεολαίοι που νιώθουμε να μας πνίγουν από κάθε άποψη και να μας αφαιρούν συστηματικά το δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά και αξιοπρεπώς στον τόπο μας, δε μπορούμε να αρκούμαστε στις καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου για το συμβάν, που δεν αποτολμά να καλέσει στη συγκέντρωση. Ούτε στα δακρύβρεχτα δημοσιεύματα του  τοπικού τύπου. Ακόμη και αυτά προέρχονται από τη δραστηριοποίηση τον τελευταίο καιρό ενός αξιόλογου δυναμικού στην πόλη μας μέσα από την Κοινή Δράση και το συντονισμό των Συλλογικοτήτων,  Οργανώσεων και Αγωνιστών ενάντια στις βάσεις.
Αξίζει να πυκνώσουν οι γραμμές της Κοινής Δράσης ενάντια στον καρκίνο του τόπου μας. Κρίσιμο ζήτημα η ένταση της προσπάθειάς μας για τη μαζικοποίηση του συλλαλητηρίου ενάντια στις βάσεις, τους τραμπουκισμούς των νατοϊκών ράμπο την Πέμπτη 23 Νοέμβρη στις 6.οο  το απόγευμα  στην πλατεία της Αγοράς.

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΠΕΡΡΑΚΗΣ   μέλος  της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου