Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Να αρχίσουμε να μιλάμε!Μαζική διαδήλωση την Πέμπτη η απάντηση στους τραμπουκισμούς!



Ο σοβαρός τραυματισμός του Παντελή Σαπουνάκη από 4 Νατοϊκούς ανήμερα της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου ούτε ο πρώτος είναι,ούτε ο τελευταίος.
To καθεστώτος της ετεροδικίας που είναι σε ισχύ εδώ και χρόνια δίνει το ελεύθερο στους Αμερικάνους να τραμπουκίζουν στο τόπο μας ουσιαστικά ανενόχλητοι. Αλλά και για τους Βρετανούς στρατιωτικούς που τραμπούκισαν τον ΠΣ και δε καλύπτονται από την ετεροδικία, το δικαστήριο της Δευτέρας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα αφήνοντας τους ελεύθερους μέχρι την συνέχιση της δίκης. Μόνο που το πλοίο τους θα έφευγε από τη Κρήτη την ίδια μέρα!

Μεθυσμένοι ναύτες προπηλακίζουν και βρίζουν περαστικούς,πλακώνονται ακόμα και μεταξύ τους,ασφαλίτες σε κάθε γωνία τσεκάρουν προκλητικά,μπράβοι γνωστών μπαρ αλωνίζουν στα σοκάκια,αυτή είναι η εικόνα της παλιάς πόλης αυτές τις μέρες. Η αποθράσυνση των νατοϊκών είναι τέτοια που μετά το ξυλοδαρμό αντί να μαζέψουν τους ράμπο το επόμενο βράδυ κατέβασαν περισσότερους .Οι τραμπουκισμοί λοιπόν δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά συμβαίνουν σε μια πόλη -πεδίο αναψυχής για τα στρατά του ΝΑΤΟ όπως τη ζούμε αυτές τις μέρες...Είναι πιθανόν θέμα χρόνου το επόμενο περιστατικό...

...κι εγώ ένα πεδίο βολής φτηνό
που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι...

Είναι φανερό ότι η μετατροπή των Χανίων σε νέα Τρούμπα* κάνει το βίο αβίωτο για το Χανιώτικο λαό και ιδιαίτερα της νεολαίας που δε μπορεί πλέον να κυκλοφορήσει στη  ίδια της την πόλη. Ιδού τα  περιβόητα κέρδη από την ύπαρξη των βάσεων που μας τραγουδάνε σε συγχορδία οι τοπικοί παράγοντες-παπαγαλάκια των Αμερικανονατοικών!
“Υψηλά ιστάμενα πρόσωπα'' παρεμβαίνουν για να κουκουλωθεί το περιστατικό του ξυλοδαρμού καταγγέλλει η οικογένεια. Και πως να μη παρέμβουν αφού η κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε αντιδραστική σύμπνοια καθαγιάζουν και προωθούν το βάθεμα της εξάρτησης και το άπλωμα των βάσεων πλέον σε όλη τη χώρα!
Οι συνεχόμενες πολεμικές ασκήσεις ,τα ελικόπτερα που πετάνε πάνω από τη πόλη,οι επισκέψεις πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων αποτυπώνουν την νέα πραγματικότητα της υπερλειτουργίας της βάσης της Σούδας. Κανείς δεν ξέρει ποιες είναι οι συνέπειες για την υγεία των Χανιωτών από τις βολές Patriot  και τις άλλες δραστηριότητες της βάσης που γίνονται πάνω από τα κεφάλια μας , αλλά είναι  δεδομένο ότι πλέον τόπος μας εξελίσσεται σε κέντρο του πόλεμου για ολάκερη τη περιοχή, εμπλέκοντας μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά  στα ιμπεριαλιστικά-πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ. Μη ξεχνάμε ότι  τους μεγαλύτερους τραμπουκισμούς αυτοί οι φονιάδες τους κάνουν βομβαρδίζοντας χώρες και μακελεύοντας λαούς!
Μας προστατεύουν...προσπαθούν να μας πείσουν οι απολογητές των βάσεων...
Η πραγματικότητα λέει ότι μας μπλέκουν στον πόλεμο,δηλητηριάζουν το τόπο και μας δέρνουν και από πάνω!
Να αρχίσουμε να μιλάμε!Να αντισταθούμε στη ολοκληρωτική μετατροπή του τόπου μας σε πολεμικό ορμητήριο και της πόλης μας σε νέα Τρούμπα των Αμερικάνων!
Να απαιτήσουμε να μη ξανακατέβουν στην πόλη οι ράμπο!Η πόλη μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι των φονιάδων!
Η οργή και ο θυμός δε μπορεί να κουκουλωθεί αν πολιτικοποιηθεί και βγει στο δρόμο. Όλοι την Πέμπτη στην αγορά!

(*Τρούμπα-θρυλική συνοικία του Πειραιά όπου τις δεκαετίες '40-'60 διασκέδαζαν οι Αμερικάνοι ναύτες όταν πολεμικά πλοία του  Αμερικάνικου στόλου έδεναν εκείνα τα χρόνια στο λιμάνι )


Νίκος Χ.   μέλος Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου