Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Μαζικά στη συγκέντρωση του συλλόγου φοιτητών και εκπαιδευτικών την Πέμπτη 28 Γενάρη στις 13.00 το μεσημέρι πλ. Αγοράς

 


ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ


ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


Φοιτητές – μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι αναγκαίο να σμίξουν μαζικά στους δρόμους της αντίστασης και του αγώνα για την ανατροπή των νόμων της Κεραμέως που φτιάχνουν ωμά, με σειρά μέτρων, μια αυστηρά ταξική εκπαίδευση προσαρμοσμένη ξανά στις ανάγκες των νέων άγριων γύρων επίθεσης του κεφαλαίου στην εργασία και του ιμπεριαλισμού στους λαούς.


Η ταξική εκπαίδευση που φτιάχνει για το σύστημα η Κεραμέως νομοθετώντας και στην ίδια ρότα και με προηγούμενους νόμους, δε χωρά τα παιδιά του εργαζόμενου λαού. Με την τράπεζα θεμάτων το λύκειο γίνεται για λίγους, ακόμη λιγότεροι θα έχουν πρόσβαση στο πανεπιστήμιο με το νέο τρόπο εισαγωγής (μηχανογραφικό – βάσεις από τις σχολές) και ακόμη λιγότεροι θα αποφοιτούν με βάση την εντατικοποίηση των σπουδών, τα όρια σπουδών και τις διαγραφές. Τα παιδιά της εργατικής τάξης και του φτωχού λαού αποθαρρύνονται από τα παιδικά τους χρόνια από την προοπτική των σπουδών με βάση τα παραπάνω. Έτσι και με τον πρόσφατο νόμο για τη μαθητεία προσφέρονται δωρεάν στην εργοδοσία για απομύζηση μόχθου και αξιοποίηση της παιδικής αθωότητας για υποταγή στην εργοδοσία με τους πιο σκληρούς όρους. Σ’ αυτές τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις για την εκπαίδευση πέρα από τα πειθαρχικά και την κατάργηση της οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος κρίνεται απαραίτητη και η αστυνομοκρατία όπως ήδη συμβαίνει σ’ όλη την κοινωνία.


Να όμως που κινδυνεύουν για άλλη μια φορά από τη νεολαία.

Να που τα παιδιά του λαού δείχνουν διαθέσιμα να γίνουν χελιδόνια και πυροδότης νέων γύρων μαζικών λαϊκών αντιστάσεων παρά την καταχνιά και το αντιδραστικό κλίμα της συγκυρίας. Συχνά άλλωστε με τη νεολαία το σύστημα πάει για μαλλί και του βγαίνει ανάποδα.


Όλοι οι εργαζόμενοι, κάθε δημοκράτης, όλος ο λαός είναι ανάγκη να ενισχύσουμε τον αγώνα των φοιτητών- μαθητών – εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερα όταν η κυβέρνηση απειλεί τις μαζικές συγκεντρώσεις του αγώνα αξιοποιώντας με απίθανη υποκρισία την πανδημία. Δε δίνουν φράγκο για τεστ- εντατικές και νοσοκομεία και αναγκάζουν σε παραίτηση τους γιατρούς. Στοιβάζουν μετά από μήνες πανδημίας το λαό σε μετρό και λεωφορεία και στους χώρους δουλειάς χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, ενώ απαγορεύουν τις αγωνιστικές συγκεντρώσεις τάχα σαν μέτρο για την πανδημία.


Όσο εξελίσσεται η επίθεση διαμορφώνει όρους για αντίσταση. Και η μαζική λαϊκή αντίσταση πρέπει να ενισχυθεί από όλους γιατί είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας.


  • Όχι στις απαγορεύσεις των αγώνων λαού και νεολαίας.

  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της νεολαίας σε σπουδές- δουλειά- ελευθερίες.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου