Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

«Δημοκράτες» χωρίς μάσκα


Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ καταφέρνουν με άκρα υποκρισία να υποδύονται τους διδάσκοντες την …δημοκρατίαν στα έδρανα του Καπιτωλίου των και όχι σπάνια, επιχειρούν να την εξάγουν με τον πλέον αιματηρό τρόπο σε πλήθος χωρών. Όντας σήμερα η χώρα αυτή η πλέον φονική μηχανή του πλανήτη, σκορπά τον όλεθρο στα πέρατα του κόσμου· αλλά και στο εσωτερικό, σε όσα παιδιά της δεν κάθονται καλά ή είχαν την ατυχία να γεννηθούν με μελαχροινή επιδερμίδα.

Ώστε λοιπόν τα προχθεσινά ιλαροτραγικά γεγονότα δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν, κάποτε θα σκιζότανε η λαστιχένια μάσκα, πόσο μάλλον που τελευταία η χώρα αυτή αντιμετωπίζει πλείστα όσο τεράστια προβλήματα με τα ποικίλα μέτωπα που εντός και εκτός των συνόρων της έχει ανοίξει.

Άλλωστε, αυτή καθαυτή η έννοια της «δημοκρατίας» με τα τόσα και τόσα προσωπεία που έχει αλλάξει από τον καιρό της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης έχει καταστεί διάτρητη και προπαντός μετά την υποχώρηση του εργατικού-κομμουνιστικού κινήματος. (Βλέπε Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ουγγαρία και γιατί όχι Τουρκία και Ελλάδα· συμπεριφορές και διατάγματα που μέχρι πρότινος χαρακτηρίζονταν φασιστικά, σήμερα εφαρμόζονται από δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες).

Διάβασα με προσοχή το άρθρο του κ. Τσακίρογλου στην Εφ. Συν. «Κοίτα ποιοι μιλάνε για τα αίσχη του Τράμπ» με το οποίο συμφωνώ απολύτως. Παρελαύνουν στις γραμμές του όλοι σχεδόν οι «δημοκράτες» ηγέτες που κατακεραυνώνουν τα έκτροπα «χωρίς όμως να αποκηρύσσουν τις πολιτικές που έκαμαν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους». Η Μέρκελ, ο Μακρόν, ο Πούτιν, ακόμα και ο Ζιν Ζιν Πίνγκ, ηγέτης της… Λαϊκής «Δημοκρατίας»της Κίνας, ακόμα και ο δικός μας ο Μητσοτάκης ο Μικρός, της Χρυσοχοϊδικής μας «Δημοκρατίας», κ.α.

Αγνοήθηκε όμως ένας: Ο κ. Τσίπρας που έκαμε τις δηλώσεις του κι αυτός ξεχνώντας καθώς φαίνεται τη φωτογραφία που μας έκανε …εθνικά υπερήφανους κατά την οποία έτριβε την πλάτη του Τράμπ και του έλεγε: «Λένε πως είσαι κακός, μα απ’ ότι φαίνεται δεν είσαι και τόσο…» ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Να τα λέμε κι αυτά .

Ευχαριστώ.

Χανιά, 9-01-2021

Γρηγόρης Νιόλης, χαράκτης-ζωγράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου