Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο τύπου της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ,ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 


Η επιτροπή αλληλεγγύης καταγγέλλει την επιχείρηση της αστυνομίας την Πέμπτη 14/1 όπου παρέταξε τα ΜΑΤ φράζοντας το δρόμο στη πορεία που είχε καλεστεί από τον σύλλογο φοιτητών, σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στο νόμο-έκτρωμα για την εκπαίδευση.

Χωρίς προσχήματα επιχείρησαν να εφαρμόσουν το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και που στόχο έχει να βάλει στο γύψο τη λαϊκή πάλη. Αποτελεί θετική παρακαταθήκη ότι η επιμονή των διαδηλωτών και παραμονή τους στο δρόμο ανάγκασε την αστυνομία να υποχωρήσει και η διαδήλωση τελικά πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.


Η αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας ,η απάντηση στα πρόστιμα τις συλλήψεις αγωνιστών, είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος.


Πάει χέρι-χέρι με το δυνάμωμα των αγώνων για υγεία- δουλειά-σπουδές-ειρήνη ενάντια στη πολιτική που μας παίρνει κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα.


Στη συνάντηση της επιτροπής την Δευτέρα 18/1 αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κινητοποίησης στη πόλη μας στις αρχές Φεβρουαρίου για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση. Μπροστά στη κινητοποίηση θα δοθεί συνέντευξη τύπου και θα εκδοθεί αφίσα.


Καλούμε σωματεία, συλλόγους και μαζικούς φορείς, κάθε δημοκράτη-ισσα να στηρίξουν τις δράσεις της επιτροπής. Να δημιουργηθεί ένα κύμα ενεργής συμπαράστασης και αλληλεγγύης.


Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση, η εναντίωση στην απαγόρευση πολιτικής δράσης είναι καθήκον όλων μας!



Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από όλους τους συλληφθέντες.



Να ακυρωθούν όλα τα εξοντωτικά πρόστιμα σε βάρος αγωνιστών.



Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις, τους λαϊκούς αγώνες και τις συγκεντρώσεις!



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ,ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συμμετέχουν οργανώσεις, συλλογικότητες και ανένταχτοι αγωνιστές της πόλης


ΧΑΝΙΑ 18/1/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου