Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες μετανάστες

 


Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες - μετανάστες πραγματοποιήθηκε στα Χανιά μετά από κάλεσμα των Στέκι Μεταναστών και της κατάληψης Roza Nera. 

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης παρέμβηκε με την παρακάτω προκήρυξη αναδεικνύοντας τις αιτίες που δημιουργούν την προσφυγιά  αλλά και την αναγκαιότητα της κοινής πάλης των λαών  για την υπεράσπιση της Ειρήνης.


Τα δις για την κούρσα των εξοπλισμών και η ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής παρουσίας θρέφουν τον πόλεμο!

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!

Κοινός αγώνας των λαών για την Ειρήνη


Όταν οι ιμπεριαλιστές μιλούν για ειρήνη ετοιμάζουν τον πόλεμο. Το ίδιο ισχύει και για τον ιμπεριαλιστικής υπαγόρευσης διάλογο, που κάθε άλλο παρά αναιρεί τον επικίνδυνο αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας. Τα δις για RAFALE, φρεγάτες, F16, F35 κ.λπ καθώς και το άπλωμα των βάσεων του θανάτου αποκαλύπτουν την πραγματικότητα των υπαρκτών πολεμικών κινδύνων που μπλέκει τη χώρα ο τυχοδιωκτισμός της αστικής τάξης που υπηρετείται από την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό. Και αυτό σε μια εποχή που οι παγκόσμιες αναδιατάξεις και ιδιαίτερα η σύγκρουση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ είναι πηγή ολοφάνερων θανάσιμων κινδύνων για τους λαούς, ιδιαίτερα μάλιστα της περιοχής μας.


Την ώρα που η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε βαθειά φτώχεια σαν αποτέλεσμα της ασταμάτητης επίθεσης του κεφαλαίου, τα δις για όπλα αποκαλύπτουν πως η καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα επιφυλάσσει και για το λαό μας και για τους γύρω λαούς φτώχεια, δυστυχία και αίμα αν δεν ξεδιπλωθούν μαζικοί αγώνες αντίστασης σ’ αυτή την βαρβαρότητα που είναι ήδη εδώ και επελαύνει καθημερινά.


Ίσως και για να εθιζόμαστε σαν λαός σ’ αυτήν, το ντόπιο καθεστώς και η ιμπεριαλιστική Ε.Ε. της υποκρισίας και των εμπόρων των όπλων και του πολέμου, επιβάλλουν αυτή τη βαρβαρότητα χρόνια τώρα σε βάρος των πιο κολασμένων της γης, των προσφύγων και των μεταναστών!! Από την αθλιότητα της Ειδομένης στην αθλιότητα της Μόριας και τώρα στο Καρά Τεπέ και στους κάθε λογής προσφυγικούς καταυλισμούς στα λασπόνερα ξεδιπλώνεται συνεχώς μια κτηνωδία. Μια κτηνωδία σε βάρος των καραβανιών της συμφοράς του πολέμου των ιμπεριαλιστών και μιας σειράς αστικών και αντιδραστικών καθεστώτων.


Και σε αυτό το μέτωπο για την υπεράσπιση της Ειρήνης και της Ανθρωπιάς χωρίς πασιφισμούς και αυταπάτες είναι αναγκαίο το ξεδίπλωμα της πάλης του λαού μας από κοινού και με τους γύρω λαούς. Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες- μετανάστες οικοδομεί πρώτα- πρώτα γέφυρες Ειρήνης και Φιλίας ενάντια στην εθνικιστική τύφλωση που σπέρνουν οι δυνάμεις του συστήματος. Η κούρσα των εξοπλισμών δίνει δις στους ιμπεριαλιστές και τη δυνατότητα να δράσουν σαν εμπρηστές του πολέμου και της καταστροφής στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους. Κεφάλαιο και ιμπεριαλιστές δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσει η πάλη των λαών. Και αυτή είναι εφικτή και αναγκαία για να φράξουμε το δρόμο στη βαρβαρότητα.


  • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες – μετανάστες

  • Κάτω η πολιτική των πολεμικών δαπανών, του εθνικισμού και της ενίσχυσης της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και εμπλοκής στον πόλεμο

  • Όχι στην αύξηση της θητείας

  • Πάλη για την Ειρήνη – Ζήτω η Φιλία των λαών



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΧΑΝΙΑ 30-1-021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου