Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Μαζική και με παλμό η διαδήλωση στα Χανιά για τη Παλαιστίνη-Νέα κινητοποίηση σήμερα (30/10) 7μμ στη Πλ. Αγοράς.

Πάνω από 400 άτομα,στη πλειοψηφία τους νεολαίοι διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης για τη Παλαιστίνη. Ήταν το μεγαλύτερο ως τώρα συλλαλητήριο στα Χανιά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος.

Η συγκέντρωση καλέστηκε μόλις το προηγούμενο απόγευμα μετά από συνεννόηση  οργανώσεων και φορέων, κάτω από το βάρος της κλιμάκωσης της σφαγής από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ αλλά και με το δεδομένο της εμπλοκής της χώρας (μέσω και της Σούδας) στις πολεμικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους.

Στη κεφαλή της πορείας βρισκόντουσαν άραβες που ζουν στα Χανιά με Παλαιστινιακές σημαίες ενώ με πανό συμμετείχαν ο Ενιαίος Φοιτητικός σύλλογος, το ΣΜΤ, η ΕΛΜΕ, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η Ανταρσία και η Ρόζα Νέρα. Το σύνθημα που ακουγόταν από όλα τα μπλοκ ήταν το "Λευτεριά στην Παλαιστίνη".

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης συγκρότησε μαχητικό μπλοκ που πλαισιώθηκε από ευρύτερο κόσμο."Καμία εμπλοκή-καμιά συμμετοχή, έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί" ήταν από τα συνθήματα που έδωσαν τον τόνο του μπλοκ.

Όλη τη προηγούμενη εβδομάδα η Πρωτοβουλία Αντίστασης με παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, με μικροφωνική και προκήρυξη έθετε την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του  Παλαιστινιακό λαού για λευτεριά και ανεξαρτησία, να  καταγγελθεί ο βρώμικος ρόλος της Βάσης της Σούδας, να διοργανωθεί συλλαλητήριο στα Χανιά.


Από τα ζητούμενα στην πόλη για να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό παραμένει να γίνουν συνελεύσεις,συζητήσεις κτλ εκεί που ζει, σπουδάζει και εργάζεται λαός και νεολαία καθώς πέρα από αποφάσεις Δ.Σ. δεν έχουν γίνει μαζικές διαδικασίες.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί σε μαζική συμμετοχή και στη σημερινή κινητοποίηση που καλούν φορείς και σωματεία 7μμ στη Πλατεία Αγοράς. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου