Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΟΡΓΑΝΩΣΗ –ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ ΑΚΥΡΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

 


Δολοφονίες, φωτιές, πλημμύρες, καταστροφές, εργασιακή ζούγκλα, ακρίβεια, φτώχεια, εξαθλίωση, φασιστικοποίηση, πολεμικοί κίνδυνοι. Δεν τελειώνουν τα βάσανα για το λαό. Ο χειμώνας δεν μπήκε ακόμη, μα η βαρυχειμωνιά αναμένεται να είναι πολύ βαριά για τον κόσμο της καθημερινής βιοπάλης, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τη νεολαία.

Το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και τα κόμματα που το υπηρετούν δεν έχουν καμιά αναστολή και μεθοδεύουν την κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού.

 Πριν ακόμη συνέλθουμε από το σοκ της ανθρωποθυσίας δεκάδων νεολαίων που ταξίδευαν με το τρένο του θανάτου στα Τέμπη, είχαμε το ναυάγιο έξω από την Πύλο με εκατοντάδες μετανάστες πνιγμένους, είχαμε τις φωτιές που έκαναν στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα σε όλη τη χώρα. Είχαμε τους πνιγμένους και τους ξεσπιτωμένους ανθρώπους στη Θεσσαλία και την Εύβοια. Και είμαστε ακόμη στις αρχές του Φθινοπώρου.

 Τι πρόβλεψη να γίνει για το χειμώνα;

Με το πετρέλαιο θέρμανσης να προβλέπεται πάνω από 1,5 ευρώ, με την ακρίβεια  στα είδη πρώτης ανάγκης να έχει εκτοξευτεί, με τα μεροκάματα, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας να μην φτάνουν  να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη, ούτε 10μέρες του μήνα.

          Απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση  με την κάλυψη  των αστικών κομμάτων προσπαθεί  να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Το «επιτελικό κράτος»  είναι  εδώ. Όχι    για να εξασφαλίσει φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες, για να προστατέψει τους λίγους πνεύμονες πρασίνου  που έχουν απομείνει, τους κατοίκους  από τα φυσικά φαινόμενα. Είναι εδώ για να ψηφίζει κι άλλους αντεργατικούς νόμους  που εξασφαλίζουν  ακόμη καλύτερα μεγαλύτερα κέρδη και ασυδοσία στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Για να μοιράζει ψίχουλα κοροϊδία, επιδόματα στο λαό. Για να βάλει κι άλλους ταξικούς φραγμούς στη σπουδάζουσα  νεολαία. Για να καταστείλει κάθε φωνή που σηκώνει κεφάλι. Για να συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να ετοιμάζεται να εγκαταστήσει κι άλλες βάσεις στη χώρα.

          Σ’ αυτή τη χώρα ζούμε και μέσα σ’ αυτό το τοπίο γίνονται οι εκλογές στους δήμους  και τις περιφέρειες. Να εκλέξουμε τους νέους τοπικούς άρχοντες που όλα τα προηγούμενα χρόνια  λειτουργούσαν σαν το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής και φυσικά πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις και δεσμεύσεις που επιβάλουν οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε

 Μιας τοπικής αυτοδιοίκησης που φρόντισαν οι κυβερνήσεις, η σημερινή και οι προηγούμενες με τους νόμους που έχουν ψηφίσει να καταργήσουν κάθε ψήγμα δυνατότητας λαϊκής παρέμβασης μέσα σ’ αυτούς.

Τα κόμματα του συστήματος, «δικαιολογημένα» με βάση το ρόλο που παίζουν και τα συμφέροντα  που υπηρετούν, προσπαθούν  να υφαρπάξουν τη ψήφο του λαού  δίνοντας υποσχέσεις  για έργα ανάπλασης και για βελτίωση της ζωής των κατοίκων. Στηρίζουν συνδυασμούς  που οι επικεφαλείς τους  είναι δοκιμασμένοι  στην υπηρέτηση  της αντιλαϊκής πολιτικής.

 Από κοντά κόμματα και συλλογικότητες που αναφέρονται στην Αριστερά  και στο κίνημα, που δεν υπολείπονται   σε υποσχέσεις, σπέρνουν ψεύτικες  ελπίδες για την μαγεία της κάλπης  και για τα ψηφοδέλτια με τα κόκκινα γαρύφαλλα  που θα σώσουν  το λαό. Μεγάλα λόγια, ανέξοδα,  που αποφεύγουν να αγγίξουν και να μιλήσουν για  τα  πραγματικά  μεγάλα προβλήματα του λαού και της πόλης. Προβάλλονται και δηλώνουν  έτοιμοι  να διαχειριστούν  τη λεγόμενη τοπική αυτοδιοίκηση φυσικά όπως επιβάλλει η νομοθεσία .Με τις δημοτικές επιχειρήσεις, τα ανταποδοτικά  δημοτικά τέλη, με έκτακτους  υπαλλήλους με μισθούς πείνας, με μια σειρά αρμοδιότητες να έχουν μεταφερθεί κατευθείαν σε ιδιώτες.

 Αλήθεια  θα έπρεπε να απαντήσουν τι σχέση έχουν οι περιφέρειες  με την τοπική αυτοδιοίκηση, ένας θεσμός  που έγινε κατ’ εντολή της ΕΕ για την υπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου  και του ιμπεριαλισμού. Τα μεγάλα προβλήματα του λαού  , της πόλης  και του νομού Χανίων, που είναι  η ύπαρξη και λειτουργία των αμερικανονατοϊκών βάσεων, η υποβάθμιση του νοσοκομείου, η εκτόξευση των ενοικίων, η ακρίβεια( ίσως η μεγαλύτερη απ’ όλη την Ελλάδα), η υποκουλτούρα και τα ναρκωτικά , οι συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στον τουρισμό, η έλλειψη ελεύθερων χώρων, τα ξενοδοχεία τέρατα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα και τόσα άλλα ποιος «σωτήρας» δήμαρχος  θα έρθει να τα απαντήσει; Καμιά ελπιδοφόρα και φιλολαϊκή έκπληξη δεν κρύβουν και αυτές οι κάλπες για το λαό όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.

 Ο λαός μας έχει «χορτάσει» από τους «προστάτες –σωτήρες».Αυτό που χρειάζεται είναι να οργανώσει τις αντιστάσεις του χωρίς αυταπάτες για εύκολους δρόμους και να συγκρουστεί με την αντιλαϊκή πολιτική. Κανένα μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα  δεν πρόκειται να λυθεί χωρίς μαζικό αγώνα, χωρίς τη συμμετοχή του λαού.

 Η Πρωτοβουλία Αντίστασης, μια συλλογικότητα, που χρόνια τώρα συμμετέχει ενεργά σε κάθε μικρό ή μεγάλο  αγώνα του λαού  και έχει πάρει πολλές  πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση συγκρότησης των λαϊκών αντιστάσεων δεν συμμετέχει και δεν στηρίζει κανένα συνδυασμό στην περιφέρεια και στους δήμους.

Καταγγέλλει τη λεγόμενη τοπική «αυτοδιοίκησης» Β’ βαθμού (περιφέρειες) σαν μια νέα τοπική κυβέρνηση που επιβλήθηκε από τα απάνω  στο λαό . Δεν συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές. Άλλωστε όλοι οι προηγούμενοι νόμοι και ο νόμος Βορίδη του 2021 φρόντισαν  για τον ουσιαστικό αποκλεισμό  κάθε αγωνιστικής  φωνής και συλλογικότητας. Τα  προβλήματα είναι μπροστά μας, αναζητούν απαντήσεις  και οφείλουμε  να αναμετρηθούμε.  Η ελπίδα  για το λαό  βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα  και όχι στις κάλπες.

  ΛΕΥΚΟ ΑΚΥΡΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

 

                                                                    Χανιά, 1 Οκτώβρη 2023

Π Ρ Ω Τ Ο Β Ο Υ Λ Ι Α   Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου