Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Φρούριο της Μεσογείου ή μαγνήτης ολέθρου οι βάσεις στη Σούδα;


 Με κάθε νέο δημοσίευμα από τα συστημικά ΜΜΕ που αφορά τις βάσεις στη Σούδα, επιβεβαιώνονται δυο πράγματα. Το ένα είναι ο εκθετικός βαθμός επέκτασης του καρκίνου των βάσεων, το άπλωμά τους, η ενίσχυση του ρόλου και το πόσο σημαντικές εξελίσσονται για τα ματωβαμμένα, πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Το δεύτερο και σε συνάρτηση με αυτό, είναι το πόσο πλέον ξετσίπωτα έως και πανηγυρικά επιβραβεύεται το βάθεμα της εξάρτησης στους ιμπεριαλιστές, το αμερικάνικο αποτύπωμα στη χώρα, από τα ΜΜΕ και τους εκπροσώπους του σάπιου και εκμεταλλευτικού συστήματος. 

Το πόσο δηλαδή ξεπλένουν, εξωρραϊζουν, επιχειρηματολογούν συνολικά τη γραμμή της αστικής τάξης που μας εμπλέκει ενεργά στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, που διεκδικεί ρόλο πρωτοπόρου στα νατοικά σχέδια, που γεμίζει τη χώρα βάσεις, στηρίζοντας και συνεργώντας με κάθε αντιδραστικό καθεστώς, όπως το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.

Νέα πτέρυγα μάχης ετοιμάζεται λοιπόν στη Σούδα πέραν της 115, που θα φιλοξενεί μαχητικά και μη επανδρωμένα. Ο δεύτερος μόνιμος Ναύσταθμος υλοποιείται κανονικά και ολοκληρώνεται και φυσικά αναβαθμίζονται  οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές που αφορούν τον ερχομό αεροπλανοφόρων κλπ. Αποτελώντας συνολικά όλο πλέον το λιμάνι, το ακρωτήρι και ο αέρας τους μια βάση διαμάντι όπως τη χαρακτηρίζουν συχνά ντόπια και ξένα στελέχη.

Όπως λοιπόν Αμερικάνοι, Νατοικοί, η αστική μας τάξη, η κυβέρνησή τους, τα κόμματά τους, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και κάθε λογής ''ανεξάρτητοι'' κοντυλοφόροι και αναλυτές έχουν τους λόγους τους να περιμένουν κάθε λογής απτά και μη απτά κέρδη, έτσι και ο λαός και η εργατική τάξη έχουν όλους τους λόγους για να κοντραριστούν και να αντισταθούν απέναντι σε όλο αυτό που εξυφαίνεται. 

Γιατί η φρεγάτα Ψαρρά στο πλάι Αμερικανών και Ισραηλινού κράτους δείχνει τον βαθμό εμπλοκής της χώρας και του λαού . Όπως και οι προηγούμενες αποστολές όπλων και τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, συνοδευόμενες από τις γνωστές δηλώσεις πρωθυπουργού και ΥΠΕΘΑ, για την Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο και το αίμα του λαού που θα δωθεί στο πλάι των ''συμμάχων''.

Γιατί η επέκταση του καρκίνου των βάσεων δείχνει στο τι ορμητήριο και πολεμικό καράβι έχει μετατραπεί η χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Στο επίπεδο του μαγνήτη αντιποίνων και ολέθρου. Στο επίπεδο της μετατροπής των πόλεων που τις φιλοξενούν σε τρούμπα. Στο επίπεδο της υγείας σε σχέση με την πολεμική δραστηριότητα. Και φυσικά στο πόσο ζημιώνει και προκαλεί τις παραδοσιακές σχέσεις του λαού μας με τις γύρω λαούς.

Όσο δεν αντιπαλευεται αυτή η πολιτική, που δένεται με την λεηλασία μισθών και συντάξεων, με την επίθεση στον πυρήνα των κατακτήσεων της εργατιάς, τόσο ο ορίζοντας θα γίνεται πιο σκοτεινός. Έχουν αποδείξει και στο μακρινό και στο πρόσφατο παρελθόν αυτοί που κάνουν κουμάντο στον τόπο ότι δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή του λαού. Ας εμπνευστούμε από τη πάλη και τη δύναμη ενός λαού που φυλακισμένος χωρίς ψωμί και νερό, με πενιχρά μέσα, που δεκαετίες δολοφονείται και εκτοπίζεται, τα έχει βάλει με όλους τους φασιστογίγαντες ενωμένους κιόλας.


Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου