Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό! Εκδήλωση: Τετάρτη 18 Οκτώβρη στις 7.00μ.μ. Εργατικό Κέντρο Χανίων

Διαδήλωση: Παρασκευή 13 Οκτώβρη στις 7.00μ.μ. πλατεία Αγοράς

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΙΣΡΑΗΛ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Όσοι ζουν σ’ αυτό τον πλανήτη ξέρουν, από το έγκλημα στη Χιροσίμα - Ναγκασάκι ως αυτό στην Κορέα, στο Βιετνάμ, το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία και σειρά άλλων, ως το εξελισσόμενο τώρα για πολλοστή φορά στη Γάζα, πως ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και το μαντρόσκυλό τους στη Μέση Ανατολή Ισραήλ, είναι τρομοκράτες και φονιάδες των λαών.

Η Γάζα κάθε ώρα που περνά γίνεται σωρός ερειπίων με χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους σε μια τεράστια φυλακή αποκλεισμένη ακόμη και από νερό καθώς και ηλεκτρικό, φάρμακα, τρόφιμα και είδη ζωτικής ανάγκης. Η κυβέρνηση ακροδεξιών και ρατσιστών του σιωνιστικού κράτους, που σαν τέτοια καταγγέλλεται ακόμη και μέσα στο Ισραήλ, διαπράττει σύμφωνα και με τον ΟΗΕ εγκλήματα πολέμου και την ίδια στιγμή ο Μπάιντεν την καλύπτει απόλυτα και την ενισχύει ακόμη και με αεροπλανοφόρα. Στην ίδια γραμμή και η Ε.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση με τη στήριξη και των ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ. Αυτή η γραμμή κατευθύνει τα άθλια ΜΜΕ στην βρώμικη προπαγάνδα ενός ακόμη πολέμου της «πολιτισμένης» Δύσης σε βάρος των «απολίτιστων» και καταπιεσμένων της Παλαιστίνης που τολμούν μάλιστα ν’ αντιστέκονται… Ίδια η στάση όλων αυτών και στο ανθρωποσφαγείο της Ουκρανίας με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους, όπου παρά τους φανερούς κινδύνους για ολάκερη την ανθρωπότητα, η σύγκρουση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ με τους ιμπεριαλιστές της Ρωσίας κλιμακώνεται απ’ όλες τις μεριές χωρίς σταματημό. 

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ……

Δημοκράτες- ισσες, εργαζόμενοι –ες, νέοι και νέες. Είναι ανάγκη με πλήρη επίγνωση των αρνητικών για τους λαούς συσχετισμών να βγούμε επίμονα και αποφασιστικά στο δρόμο της αντίστασης ενάντια στο σύστημα της βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, του φασισμού και του πολέμου για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ! Να εκφράσουμε αταλάντευτα την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Παλαιστινίων που είναι δίκαιος και δε θα πάψει αν δεν απαλλαχτούν από την καταδυνάστευση και δεν αποκτήσουν λεύτερη πατρίδα. Τα κινήματα αντίστασης των λαών σε κάθε χώρα έχουν τις ιδιαιτερότητές τους, τις αντιφάσεις, τις αδυναμίες και τα ελλείμματά τους πάντα και ιδιαίτερα στους σημερινούς συσχετισμούς. Όμως μόνο όσοι ήρθαν τώρα από άλλο πλανήτη δικαιούνται να μη γνωρίζουν ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στη φρίκη διαρκείας, που κλιμακώνεται σήμερα πιο βάρβαρα από ποτέ στο πλαίσιο μιας σκοτεινής εποχής που έχει επιβάλλει η επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους και ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών. 

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όλος ο λαός πρέπει, είναι ανάγκη ζωής να συγκρουστεί με τη γραμμή της εκμετάλλευσης, της φασιστικοποίησης και της εμπλοκής στον πόλεμο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Η βάση της Σούδας και ελληνικά πλοία στηρίζουν τα αεροπλανοφόρα και τις αρμάδες τους που τρομοκρατούν τους λαούς και απειλούν να σπείρουν το θάνατο στην περιοχή. Αιώνες τώρα ο λαός μας συνδέεται με δεσμούς φιλίας με το λαό της Παλαιστίνης και όλους τους λαούς της περιοχής. 

ΜΕ ΑΓΩΝΑ στους ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ: καμιά συμμαχία με το σιωνιστικό μαντρόσκυλο των ιμπεριαλιστών.  Να πάψει η χρήση των βάσεων από τους εμπρηστές του πολέμου ΗΠΑ- ΝΑΤΟ

Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ 

Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό - Ζήτω η φιλία των λαών.  

Εκδήλωση-Συζήτηση Πρωτοβουλίας Αντίστασης με κάλεσμα σε όλες τις συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιπολεμικού κινήματος: Τετάρτη 18 Οκτώβρη στις 7.00μ.μ. Εργατικό Κέντρο Χανίων 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  ΧΑΝΙΑ 12-10-23


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου