Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Η καλή χρονιά από την πρώτη μέρα φαίνεται....για να παραφράσουμε τη γνωστή παροιμία.


6000 ναύτες και πεζοναύτες που κουβαλάει το γνωστό   αμερικάνικο αεροπλανοφόρο “Truman”  και έχει καταπλεύσει από τις 30-12 στη βάση της Σούδας , έχουν  στην κυριολεξία καταλάβει  το κέντρο της πόλης των Χανίων από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ‘έτσι για να  μας θυμίζουν, ότι αυτή η πόλη μετατρέπεται σιγά σιγά σε νέα Τρούμπα. ¨Όπως και ολόκληρη η χώρα μετατρέπεται σε ορμητήριο των φονιάδων.

Την ίδια ώρα που οι στρατιωτικές δαπάνες στη χώρα έχουν εκτοξευτεί και ο λαός μας οδηγείται σε πρωτόγνωρα μονοπάτια παρατεταμένης εξαθλίωσης, η επίσημη πολιτική ηγεσία αλλά και οι ντόπιοι «άρχοντες» κολαούζοι του συστήματος της εξάρτησης και της  εκμετάλλευσης κοψομεσιάζονται να καλωσορίσουν τα πλοία του θανάτου.

Σε μια περίοδο που ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών και πρώτα από όλα ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑ γίνεται πλέον απειλή για τους  λαούς , η αστική τάξη  αναζητά ρόλους σα πλαίσια της εξάρτησης  συμμετέχοντας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ -ΝΑΤΟ εκθέτοντας το λαό μας μπροστά σε πραγματικούς κινδύνους.

Αυτό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα που έρχεται να μας θυμίσει η τακτική πλέον επίσκεψη των αμερικανονατοϊκών φονιάδων  με τα γνωστά παρατράγουδα , τις προκλητικές και επικίνδυνες συμπεριφορές και την υποκουλτούρα που κουβαλάνε.

Όσο για τη νέα χρονιά, αυτή μπορεί να γίνει πραγματικά καλύτερη αν ο λαός μας καταφέρει  να κάνει ένα ακόμη πιο αποφασιστικό βήμα  παραπέρα για να δυναμώσει το αντιπολεμικό -αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στη χώρα μας.

                                                                                                                     Χανιά, 1-1-2022

                                                                                                                                    Γ.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου