Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Η επέκταση των βάσεων και το βαθεμα της πολεμικής εμπλοκής υποθηκεύουν την ειρήνη και τη ζωή μας.


Πρόσφατα δημοσιεύματα  μιλούν για μια νέα αναβάθμιση που παίρνει τον δρόμο της στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής - Νατοϊκης βάσης. 
Νέα Κτήρια 9000 τ.μ θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, με δυνατότητα ετήσιας φιλοξενίας έως 30.000 ατόμων στρατιωτικού προσωπικού καθώς και νέες προβλήτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση μεταγωγικών σκαφών των ιμπεριαλιστών φονιάδων.
Σε μια συγκυρία όπου ο πόλεμος στην Ουκρανία παίρνει διαστάσεις που τον καθιστούν δυνητικά έως και τον πιο επικίνδυνο στην ιστορία η αστική τάξη και το σύνολο του πολιτικού της προσωπικού εμπλέκουν το λαό και τη χώρα με κάθε τρόπο στο μακελειό.
Η είδηση περνάει βέβαια στα ψιλά καθώς όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις ομονοούν ως προς την υπηρέτηση των αμερικανικών νατοϊκών σχεδιασμών και βλέψεων για την περιοχή καθώς μέσα από αυτή την πολιτική επιλογή εξυπηρετούνται και οι βλέψεις της αστικής τάξης, ενώ την ίδια στιγμή η αριστερά δεν διανοείται να θέσει τέτοια επίδικα στη λαϊκή πάλη καθώς στην καλύτερη περίπτωση αρκεί κάποιοι βουλευτές της να καταγγείλουν τη μεθόδευση μέσω κάποιας τοποθέτησης στη Βουλή και βγήκαμε από την υποχρέωση. 
Η  αναγκαία πάλη ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή σε αυτόν, είναι ζήτημα ζωής για το λαό και τη νεολαία να ξανά υπάρξει, δεμένη με τους αγώνες για ψωμί και μεροκάματο.
Η υπόθεση πάλης για την ειρήνης και τη φιλία με τους γύρω λαούς περνάει μέσα από τους αγώνες ενάντια στις βάσεις, στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ΗΠΑ ΝΑΤΟ,  την πολεμική εμπλοκή. Καμιά υποψήφια κυβέρνηση η αντιπολίτευση, τέτοια η αλλιωτικη δεν θα αμφισβητήσει το παραπάνω αντιδραστικό και επικίνδυνο για το λαό, τη νεολαία και τη χώρα συνολικά πλαίσιο. Η αντιβασικη, αντιπολεμική, αντιμπεριαλιστικη πάλη παραμένει ζητούμενο στο οποίο οφείλει να συμβάλει κάθε αγωνιστής και κάθε συλλογικότητα που τολμά να δει την ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνει το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων.
Καμια επέκταση της βάσης.
Έξω οι βάσεις του θανάτου από τη Σούδα. 
Απεμπλοκή από τον πόλεμο.
Ζήτω η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 25/4/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου