Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Θέλουν να προσφέρουν και το αίμα μας! Μαζικός αγώνας για την απεμπλοκή από τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών!

 

Την ίδια στιγμή που ο κόσμος της δουλειάς εργάζεται με μισθούς φτώχειας και ατελείωτα ωράρια, που  αναγκάζεται να χρυσοπληρώσει για να έχει την υγεία του, που του λένε να ξεγράψει ότι έχει σχέση με δημόσια και δωρεάν παιδεία...

...η εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή κλιμακώνεται. Είναι τα αποτελέσματα της ίδιας πολιτικής που από τη μία ξεθεμελιώνει λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις και από την άλλη δίνει τη χώρα και το λαό θυσία για τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών.

Η ένταξη της φρεγάτας ΥΔΡΑ στις πολεμικές επιχειρήσεις ΗΠΑ-Βρετανίας-ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα είναι ένα ακόμα σοβαρό βήμα σε ένα ενεργό μέτωπο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανάψει φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή. Οι ιμπεριαλιστές με προεξάρχοντες τις ΗΠΑ στηρίζουν το μαντρόσκυλο τους, το κράτος-φονιά Ισραήλ στη γενοκτονία που διαπράττει στη Γάζα. Οι στόλοι και τα αεροπλανοφόρα τους που τα τοπικά ΜΜΕ μας τα διαφημίζουν περίπου ως κρουαζιερόπλοια, στην πραγματικότητα στηρίζουν τη σφαγή του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού που επιμένει να αντιστέκεται.

Έχουν ήδη μετατρέψει όλη τη χώρα σε νατοϊκό φυλάκιο από την Κρήτη ως τον Έβρο. Η βάση της Σούδας, σύμβολο της εξάρτησης της χώρας από τις ΗΠΑ, επεκτείνεται διαρκώς ενώ η πόλη των Χανίων φουλάρει όλο και πιο συχνά από νατοϊκούς πεζοναύτες που ξεδίνουν σε καθεστώς ετεροδικίας!

Η ντόπια άρχουσα τάξη καμώνεται πως η υποτέλεια στους ιμπεριαλιστές είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας. Η κυβέρνηση έχοντας τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. δε διστάζει καθ’ υπόδειξη των ΗΠΑ να στείλει βαριά όπλα στην Ουκρανία (έχει ήδη στείλει τανκς), να καλέσει τους ναζί Αζόφ στη Βουλή, να σφιχταγκαλιάζεται με τον Ζελένσκι στην Οδησσό. Τελευταίο κατόρθωμα η υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας με τις ΗΠΑ για απευθείας συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτικών σε επιχειρήσεις του αμερικάνικου στρατού στην Ευρώπη και αλλού! Θέλουν να προσφέρουν και το αίμα μας στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών! Άλλωστε το χουν ξανακάνει!

Το μόνο σίγουρο για την επικείμενη επίσκεψη του Μητσοτάκη τον Απρίλη στις ΗΠΑ είναι ότι θα φέρει νέες δεσμεύσεις για ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή. Το καλό παιδί του ΝΑΤΟ ποντάρει ότι θα ανταμειφτεί για τις υπηρεσίες του σε ρόλους στη περιοχή εις βάρος της ανταγωνίστριας τουρκικής αστικής τάξης. Σε κάθε περίπτωση δίνουν με το τσουβάλι τα δις για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, την ίδια στιγμή που για το κόσμο της δουλειάς δηλώνουν κυνικά πως “ξύσαμε το πάτο του βαρελιού”.

Οι αλυσίδες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, η πολιτική που δίνει τον κόπο και το αίμα του λαού στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο βρίσκονται στον αντίποδα των συμφερόντων της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας! Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από την αποστολή πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά, από τη μετατροπή της χώρας σε νατοϊκή βάση, από τη νέα κούρσα εξοπλισμών. Αντίθετα όλα αυτά υποθηκεύουν τη ζωή μας, δηλητηριάζουν τις σχέσεις φίλιας με τους γειτονικούς λαούς και μας βάζουν σε μεγάλους κίνδυνους!

Έχουμε κάθε συμφέρον να αντισταθούμε στην πολιτική που σέρνει τη χώρα μας στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών! Αυτή είναι άλλωστε και η πιο σπουδαία αλληλεγγύη στον μαχόμενο Παλαιστινιακό λαό που παλεύει όρθιος για λευτεριά και ανεξαρτησία!

Να αρνηθούμε να θυσιάσουμε τη ζωή και το μέλλον μας! Να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα παλεύει για την απεμπλοκή της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, που θα στήσει γέφυρες αλληλεγγύης και κοινού αγώνα με τους Παλαιστίνιους και όλους τους γειτονικούς λαούς!

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
  • ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΩΣ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου