Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Απο την εκδηλωση-συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ) στα Χανιά

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 27/6 η εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Χανίων μπροστά στη 10η Συνδιάσκεψη.

Συμμετείχαν και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μέλη και φίλοι της οργάνωσης.

Στην εισήγηση αναδείχτηκαν οι πολιτικές εκτιμήσεις των κειμένων της συνδιάσκεψης για τα χαρακτηριστικά της περιόδου που διανύουμε, τι αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη και οι λαοί. Στα καθήκοντα που βλέπει για το κίνημα και τον εαυτό της η οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ).

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με παρεμβάσεις από συμμετέχοντες.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Το θαύμα των κρεμαστών κήπων … πολυαιθυλενίου της Βαβυλώνας στα Χανιά!!


Τι έλειπε από τη Μαριορή, όπως είπε κάποτε και ο Κωλέττης; Μα ο χορταρένιος φερετζές από συνθετικά υλικά. Όλα τα υπόλοιπα «αισίως» τα διαθέτει αυτή η νησιωτική γη της «Επαγγελίας».

Διαμάντια (βάσεις καρκίνου και μαγνήτη πυρηνικού ολέθρου δηλαδή). Ανεκτίμητη γεωστρατηγική θέση (ιστορικά πληρωμένη με βαναυσότητα αλλεπάλληλων κατακτητών). Συχνές επισκέψεις αεροπλανοφόρων (λάτρεις της αρνητικής παράδοσης και της … Τρούμπας, όπου η τιμή έχει τιμές  χαμαιτυπείου). Μονοκαλλιέργεια πεντάστερου οργασμού (για να λιποθυμούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι από υπερεκμετάλλευση). Ίχνη βιομηχανίας («ανόητες» ανεπτυγμένες οικονομίες, αναπνεύστε εσείς τους ρύπους των τσιμινιέρων). Πλούτο υδρογονανθράκων (για να τον καρπωθούν οι πολυεθνικές). Υπολείμματα πρωτογενή τομέα (σύμφωνα με το «ολότελα και Παναγιώταινα»). Ακρίβεια (μπορεί όλη η Ελλάδα να την «απολαμβάνει», αλλά εμείς καμαρωτοί σε επίπεδα πρωτιάς). Θερινό κυκλοφοριακό χάος (υποδεέστερο της πρωτεύουσας- τερατούπολης , αλλά -αναλογικά  των μεγεθών- μάλλον υπερτερούμε).  

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Απο την συγκέντρωση καταγγελίας του ερχομου του αεροπλανοφόρου "Αιζενχάουερ"

Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποιηση πραγματοποιήθηκε χτες στο κέντρο των Χανίων για να καταγγελθεί η παρουσία του αεροπλανοφόρου "Aιζενχάουερ" στον κόλπο της Σούδας και των νατοϊκών πεζοναυτών στην πόλη των Χανίων.

Το αεροπλανοφόρο που διαφημίστηκε για άλλη μια φορά από τα τοπικά ΜΜΕ σαν κάτι αξιοθαύμαστο πρωταγωνιστεί εδώ και μήνες στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Ερυθρά θαλασσα απέναντι στο λαό της Υεμένης και τρομοκρατώντας τους λαους όλης της περιοχής. Στηρίζει με αυτόν τον τρόπο  καθοριστικά τη σφαγή των Παλαιστινίων από τους σιωνιστες εδώ καιρό. Μαλιστα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι επόμενος προορισμός του είναι η θάλασσα περιοχή στο νότιο Λιβανο για να καλύψει την ισραηλινή επίθεση (αν αυτή τελικά πραγματοποηθεί).

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Εκδήλωση-Συζήτηση| Πέμπτη 27/6, 19:30, πίσω απο το Ωδείο (Σπλάτζια)

Μπροστά στη 10η συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ) που θα πραγματοποιηθεί στην 

Αθήνα 5-6-7 Ιούλη με κεντρικό σύνθημα:

"Η ταξική πάλη χρειάζεται επαναστατική οργάνωση και οδηγό τις κομμουνιστικές ιδέες"

Η Κομματική Οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) διοργανώνει 

Εκδήλωση-Συζήτηση: την Πέμπτη 27/6 στις 19:30μμ, πίσω από το Ωδείο (Σπλάτζια)

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Συγκέντρωση ενάντια στον ερχομό του αεροπλανοφόρου| Τρίτη 25/6, 7μιση, πλ. Αγοράς

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί σε αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση ενάντια στον ερχομό του αεροπλανοφόρου Αιζενχαουερ στα Χανιά την Τρίτη 25/6, 7μιση στην πλατεία Αγοράς.

ΕΞΩ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΑΙΖΕΝΧΑΟΥΕΡ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


Η μεγαλύτερη ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ των εποχών «ξαποσταίνει» πάλι στα Χανιά

Με τις βροχηδόν επαναλήψεις (μητέρα μάθησης και … εθισμού) εξαιτίας  των αλλεπάλληλων ελλιμενισμών αεροπλανοφόρων, θέλοντας ή μη και κυρίως εμείς οι Χανιώτες τα αποστηθίσαμε λεπτομερώς. Ούτε σε πανελλαδικές εξετάσεις να συμμετείχαμε. Δάσκαλοι μας;  Οι γραφίδες και τα λαρύγγια του τοπικού και εθνικού ρύπου (επίσημα το ρο αλλάζει με ταφ) και υμνητή της υποτέλειας. Τα εμπεδώσαμε σε μεγάλο βάθος και με άλλο τόσο δέος.

 Με ιδιαίτερα ζωηρές περιγραφές μάλιστα, ώστε να απορεί κανείς, αν σκοπεύουν περισσότερο να εκθαμβώσουν ή τρομοκρατήσουν. Να προβάλλουν το ακαταμάχητο μεγαλειώδες και τη συντριπτική ισχύ των πλανηταρχών απέναντι στη μικρογραφία των ιθαγενών. Οι οποίοι συνειδητοποιώντας  την ανήμπορη ταπεινότητα τους οφείλουν βουβά, συγκατανευτικά να υποκλιθούν και παραμερίσουν στις κουρσάρικες ορδές. Κάποιοι δε λιγοστοί να επωφεληθούν πουλώντας ενθύμια και ακόμη λιγότεροι να ικανοποιήσουν τον ερωτικό τους οίστρο.        

Ύψη λοιπόν γιγάντια και δεκάδες όροφοι, θηριώδη εκτοπίσματα, εντυπωσιακές διαστάσεις καταστρωμάτων, χιλιάριθμα  πληρώματα. Δυναμικότητα πυρηνικών αντιδραστήρων, ταχύτητες, υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα τρόμου και εξόντωσης, μεταφερόμενα σμήνη μαχητικών αεροσκαφών. Έτη ναυπήγησης, ναυτική κλάση, ονοματοδοσίες, δυσθεώρητα ποσά  κατασκευής και χρήσης. Κυκλοφορία εφημερίδων και λειτουργία ραδιοφωνικών σταθμών, ιατρεία, οδοντιατρεία, γυμναστήρια και μαγειρεία μέσα στον δυνατότερο μάλλον αλεστήρα ανθρώπινης σάρκας στη γη.

Ορισμένοι μάλιστα πιο τολμηροί τελάληδες και οπαδοί μιας αρτιότερης κατατόπισης μας, γνωστοποιούν την καρπερή συμμετοχή των τερατόπλοιων στις διάφορες επιχειρησιακές  αποστολές. Δικαιώνοντας έτσι επάξια το αστρονομικό κόστος ύπαρξης, συντήρησης  και κίνησης τους.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

 

ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

>ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ 

>ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΑΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

        Το φρικτό έγκλημα της Πύλου, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρήκαν το θάνατο στα νερά της Μεσογείου είναι ένα ακόμη δείγμα του πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή για το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα. Γιατί είναι οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα  του κόσμου, η καταστροφή και λεηλασία χωρών, οι γενοκτονίες που γεννούν τα καραβάνια των προσφύγων και μεταναστών.  

          Η απόφαση Μπάιντεν να δώσει το «πράσινο φως» για χρήση αμερικάνικων όπλων στην Ουκρανία με στόχο ρωσικά εδάφη και η συμφωνία Γαλλίας – Γερμανίας –Βρετανίας σ’ αυτήν, αλλά και η απειλή χρήσης πυρηνικών απ΄ τη  Ρωσία,  οδηγεί την  πολεμική αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-Ε.Ε, Ρωσίας  με αιχμή την Ουκρανία,  σε ακόμα πιο επικίνδυνο για τους λαούς  επίπεδο. Ο πυρηνικός όλεθρος κρέμεται πάνω από τον πλανήτη γη.

        Η φρίκη του θανάτου, της πείνας, των ασθενειών καλύπτει τη Γάζα. Εκατοντάδες νεκροί καθημερινά . Ανελέητοι βομβαρδισμοί, τα νοσοκομεία έχουν κλείσει, ενώ  οι μαζικοί τάφοι αποκαλύπτουν τις φρικαλεότητες του στρατού του Ισραήλ. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο εκτοπισμένοι στη Γάζα διώχνονται και από εκεί που είχαν εκτοπιστεί για …ασφάλεια προκειμένου το κράτος του  Ισραήλ  να προχωρήσει στην τελική πράξη της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού. Με την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ, Ε. Ε, παρά τα υποκριτικά λόγια για  δήθεν «προστασία»   των αμάχων, το σιωνιστικό κράτος  του Ισραήλ συνεχίζει τις δολοφονίες στη Γάζα, στη δυτική ¨Όχθη και τους εκτοπισμούς των Παλαιστινίων από τον τόπο τους.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ| ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ καταγγέλλει σε όλο το χανιώτικο λαό τη νέα σελίδα στην προωθούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Χανίων με την αναστολή λειτουργίας της Πνευμονολογικής κλινικής του. Εν μέσω καλοκαιριού και καύσωνα (και για πόσο άραγε?) χιλιάδες Χανιωτών αλλά και τουριστών στερούνται τη δυνατότητα περίθαλψης στο Νοσοκομείο της πόλης ή καλούνται –όσοι μπορούν βέβαια– να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη στρεφόμενοι στην ιδιωτικές παροχές υγείας. Παράλληλα το λουκέτο στην εν λόγω κλινική εμφανίζει ξανά στο προσκήνιο την έκταση της υποστελέχωσης και τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνει το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό όλων των δομών υγείας του νομού, οι οποίοι με εξουθενωτικούς ρυθμούς, εξαντλητικά ωράρια από συνεχόμενες βάρδιες και εφημερίες, πενιχρούς μισθούς καλούνται να παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης.

Το νέο «λουκέτο», όσο και αν γίνεται προκλητικά προσπάθεια να το αποκρύψουν αποκαλώντας το «συνλειτουργία» με άλλες ήδη επιβαρυμένες κλινικές του νοσοκομείου, είναι ενταγμένο στο μίγμα πολιτικών που διαχρονικά προωθούν το ξήλωμα του δικαιώματος του λαού στην περίθαλψη αλλά και βάζουν στο στόχαστρο κάθε έννοια δουλειάς με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για τους υγειονομικούς και ευρύτερα όλων των εργαζομένων. Στις ίδιες πολιτικές εντάσσονται το κλείσιμο νοσοκομείων και η υποβάθμιση λοιπών δομών υγείας, η λειτουργία με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια θυσιάζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις λαού και εργαζομένων στο βωμό του κέρδους, τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία που επιβεβαιώνουν το γκρέμισμα της δωρεάν περίθαλψης, η υποστελέχωση με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς και την ραγδαία πτώση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η καταστολή και οι διώξεις απέναντι σε όσους κινητοποιούνται και αντιστέκονται στην επίθεση.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Ψέμα η ψήφος ΑΡΝΗΣΗΣ στην ΕΕ, μονάχα ΑΠΟΧΗ

Ξαναβγήκε στο ψηφοθηρικό σεργιάνι η νόμιμη συμμορία των από τις δυο όχθες του Ατλαντικού κηδεμονευόμενων ντόπιων τυράννων πλαισιωμένη από τη γλοιώδη υπαλληλική κουστωδία της. Τι αλήθεια ζητούν θρασύτατα αφεντικά και νεωκόροι του συστήματος από την εργατολαϊκή μάζα; Δηλαδή οι παραχορτασμένοι κηφήνες από τους νηστικούς δουλευτάδες; Οι καταπιεστές από τους υπόδουλους; Οι αδίστακτοι εντολοδότες μακελειών  από αυτούς που θα αιματοκυλιστούν; Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί μιας ασταμάτητης αλληλουχίας εγκλημάτων σε Μάντρα, Μάτι, Πύλο, Θεσσαλικό κάμπο, Τέμπη. Τα τέρατα που δήθεν ανήσυχα και ανεύθυνα μας συμβουλεύουν «στοργικά»  να προετοιμαζόμαστε για τον «μοιραίο» πόλεμο των ΕΣΧΑΤΩΝ που καταφθάνει, ενώ οι ίδιοι πυρετωδώς τον προετοιμάζουν.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Μνημόνια, Τέμπη, Πύλος, Γάζα προτρέπουν: ΚΑΜΙΑ ψήφος στη λησταρχίνα και φόνισσα ΕΕ

Η συμμετοχή γενικά σε εκλογικές διαδικασίες έχει διφορούμενη σημασία. Κατά περίπτωση αποκτά θετικό πρόσημο, άλλοτε όμως μπορεί να εξελιχθεί σε μια σφόδρα επιζήμια απόφαση. Εξυπακούεται ότι το ίδιο ισχύει και για την αποχή.

Φερειπείν, η μαζική παρουσία εργαζόμενων στις αρχαιρεσίες διοικητικών οργάνων των σωματείων τους στα πλαίσια ενός ακηδεμόνευτου, μαχητικού συνδικαλισμού σηματοδοτεί μια αντίστοιχη αγωνιστική διάθεση πλαισίωσης των διεκδικητικών τους δράσεων. Αντίθετα κρίνεται ολέθρια η προσέλευση, όταν αυτά αποτελούν υποχείρια εργοδοτικά ή νομιμοποιούν κρατικές  επιδρομές ευνουχισμού και ποδηγέτησης τους (πχ τέχνασμα - κερκόπορτα εφαρμογής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, μητρώα- φακέλωμα, κλπ).

Στις εθνικές τώρα εκλογές η απάθεια, αποστροφή του κόσμου σε αυτό τον θεσμό αναδύει την υγιή, δικαιολογημένη απέχθεια (πολιτικά ενστικτώδη, εμβρυική) στο πολιτικό στερέωμα εξαπάτησης των μαζών. Συγκερασμένη παρόλο ετούτο με μια στάση παθητικής, αδρανοποιημένης αντιμετώπισης του κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι. Επιπρόσθετα η υποστήριξη ενός αστικού κόμματος απηχεί και μεταφράζεται σε μια εξασθένιση των λαϊκών δυνάμεων. Εάν το νούμερο ανεβαίνει επάνω στη σημαία, που με εντυπωμένο το 41%  διαρκώς επισείει ο Μητσοτάκης, εξασφαλίζεται έτσι μία επιπλέον προϋπόθεση πιο φανατικής προώθησης των βάρβαρων ορέξεων και σχεδιασμών του κεφαλαίου.

Όπου κάλπη και χαρά… (№ 2)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στις κάλπες της οποίας καλούµαστε να ψηφίσουµε µεθαύριο, αποδεικνύεται µια, όλο και πιο επικίνδυνη για τους λαούς ιµπεριαλιστική λυκοσυµµαχία:

α) Συµµετέχει ήδη, ενεργά σε δύο άγριους πολέµους.

β) Έχει χτίσει πανύψηλα τείχη απέναντι στους πρόσφυγες και τους µετανάστες που η ίδια µε την φιλοπόλεµη πολιτική της δηµιουργεί.

γ) Τους χρησιµοποιεί σαν φτηνό εργατικό δυναµικό κι όσους περισσεύουν ή τους πνίγει ή τους φυλακίζει σε στρατόπεδα.

δ) Ανανεώνει το πολεµικό της οπλοστάσιο, προετοιµάζει τους λαούς της για το ενδεχόµενο παγκόσµιου πολέµου (βλέπε Γερµανία). Παράλληλα και ο Πούτιν αναπροσαρµόζει τη ρωσική βιοµηχανία σε πολεµική, οπότε, κι αν ακόµα υπάρξει κάποια ανακωχή, τ’ αχρησιµοποίητα όπλα ένθεν και ένθεν τι θα γίνουν;

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Συνέντευξη τύπου του ΚΚΕ(μ-λ) για την ΑΠΟΧΗ απο τις ευρωεκλογές

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας για την "Αποχή απο τις Ευρωεκλογές" η οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ (μ-λ) πραγματοποίησε όλο αυτό το διάστημα παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης όπου μοιράστηκε πλατία στο λαό της πόλης η κεντρική προκύρηξη της οργάνωσης. 

Στα πλαίσια αυτά δόθηκε τις προηγούμενες μέρες συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα (Χανιώτικα Νέα, Νέα Τηλεόραση) όπου μέλη της οργάνωσης μας κάλεσαν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της πόλης να ΑΠΕΧΟΥΝ απο τις αντιδραστικές κάλπες των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και να μην νομιμοποιήσουν με την συμμετοχή τους τα δεινά που έχει επιβάλει στο λαό μας η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ. 

Ανέδειξαν τις αντιδραστικές πολιτικές της ΕΕ που επιβλήθηκαν στη χώρα μέσω των μνημονίων, της καταστροφής του παραγωγικού ιστού της χώρας, το ρόλο της στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Κατείγγηλαν επίσης την συμμετοχή και τον ρόλο της ΕΕ στον πολέμο στην Ουκρανία και στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. 

Ταυτόχρονα, ανέδειξαν την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής στους αγώνες ως τη μοναδική προοπτική του λαού και της νεολαίας για μια ζωή με δικαιωμάτα και ως το απαραίτητο συμπλήρωμα της ΑΠΟΧΗΣ απο την φαρσοκωμωδία των ευρωεκλογών. 






Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Οπου κάλπη και χαρά…

 

«Το θέμα δεν είναι ποιός παίζει στη σκακιέρα

το θέμα είναι τίνος είναι η σκακιέρα.

Κάθε στιγμή, κάθε μερόνυχτο

νέοι πύργοι υψώνονται και πέφτουν.

Στρατιές κουρντιστά στρατιωτάκια

ορμούν έτσι κι αλλιώς παράλογα

σ’ αντίπαλα οχυρά που τα τρομάζουν·

το θέμα είναι πότε αυτά τα πιόνια

θα γίνουν κυρίαρχοι της σκακιέρας»

Παύλος Λάλος, “Το θέμα”

Το ποίημα αυτό έχει γραφτεί το 1980, τότε δηλαδή που στη συνείδηση των περισσοτέρων ο μισός κόσμος, θεωρητικά τουλάχιστον, ήταν ακόμα κόκκινος. Επίσης, τότε σε Ασία, Λατινική Αμερική και προπαντός στην Αφρική, πάλευε πλήθος απελευθερωτικών κινημάτων, πολλά απ’ αυτά νικηφόρα και τα περισσότερα με μικρότερη ή μεγαλύτερη σοσιαλιστική αναφορά. Αλλά και στις δυτικές χώρες το εργατικό κίνημα -μολονότι συχνά σε ρεφορμιστική τροχιά- είχε κατακτήσει και κατακτούσε διαρκώς σημαντικά δικαιώματα.

Ετσι λοιπόν τα “πιόνια” τότε είχαν σοβαρές πιθανότητες να γίνουν “κυρίαρχοι” της σκακιέρας. Τουλάχιστον πολύ περισσότερο απ’ ότι σήμερα, που η εργατική κυρίως τάξη είναι αποσυγκροτημένη πολιτικά, συνδικαλιστικά και οργανωτικά. Καθώς και λόγω του ότι, μετά την ολοκληρωτική πια παλινόρθωση του καπιταλισμού σε Σοβ. Ενωση και Κίνα, οι δυο αυτές χώρες, από ελπίδα των λαών έχουν μετατραπεί σε δυο από τους χειρότερους εχθρούς των.

Μολαταύτα και σήμερα και πάντα “το θέμα είναι τίνος είναι η σκακιέρα”. Και καλά, όταν το παιχνίδι παίζεται στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στα οδοφράγματα, στα σχολειά και στους δρόμους, στα ζωντανά δηλ. σπλάχνα και γήπεδα της κοινωνίας. Οταν όμως παίζεται στις κάλπες; Τι γίνεται τότε; Τι πιθανότητες υπάρχουν;