Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

 

ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

>ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ 

>ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΑΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

        Το φρικτό έγκλημα της Πύλου, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρήκαν το θάνατο στα νερά της Μεσογείου είναι ένα ακόμη δείγμα του πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή για το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα. Γιατί είναι οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα  του κόσμου, η καταστροφή και λεηλασία χωρών, οι γενοκτονίες που γεννούν τα καραβάνια των προσφύγων και μεταναστών.  

          Η απόφαση Μπάιντεν να δώσει το «πράσινο φως» για χρήση αμερικάνικων όπλων στην Ουκρανία με στόχο ρωσικά εδάφη και η συμφωνία Γαλλίας – Γερμανίας –Βρετανίας σ’ αυτήν, αλλά και η απειλή χρήσης πυρηνικών απ΄ τη  Ρωσία,  οδηγεί την  πολεμική αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-Ε.Ε, Ρωσίας  με αιχμή την Ουκρανία,  σε ακόμα πιο επικίνδυνο για τους λαούς  επίπεδο. Ο πυρηνικός όλεθρος κρέμεται πάνω από τον πλανήτη γη.

        Η φρίκη του θανάτου, της πείνας, των ασθενειών καλύπτει τη Γάζα. Εκατοντάδες νεκροί καθημερινά . Ανελέητοι βομβαρδισμοί, τα νοσοκομεία έχουν κλείσει, ενώ  οι μαζικοί τάφοι αποκαλύπτουν τις φρικαλεότητες του στρατού του Ισραήλ. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο εκτοπισμένοι στη Γάζα διώχνονται και από εκεί που είχαν εκτοπιστεί για …ασφάλεια προκειμένου το κράτος του  Ισραήλ  να προχωρήσει στην τελική πράξη της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού. Με την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ, Ε. Ε, παρά τα υποκριτικά λόγια για  δήθεν «προστασία»   των αμάχων, το σιωνιστικό κράτος  του Ισραήλ συνεχίζει τις δολοφονίες στη Γάζα, στη δυτική ¨Όχθη και τους εκτοπισμούς των Παλαιστινίων από τον τόπο τους.

  Ολόκληρη η περιοχή της Μέσης Ανατολής μοιάζει με καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί. Μια περιοχή που έχουν συσσωρευτεί τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις και αεροπλανοφόρα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, η ενεργή συμμετοχή στις επιχειρήσεις, (με τη φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα  και  στα ανοιχτά του Λιβάνου),  η στρατιωτική και πολιτική στήριξη στους δολοφόνους των Παλαιστινίων οι συμφωνίες με τον Ζελένσκυ για  παραπέρα στρατιωτική στήριξη ,  η παραχώρηση ολόκληρης της χώρας για ορμητήριο των πολεμικών σχεδίων και επιχειρήσεων των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ, εκθέτουν το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους, 

        Ζούμε σε μια χώρα που αποτελεί στόχο, λόγω της εμπλοκής της στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης, όπως δήλωσε παλιότερα ο Παναγιωτόπουλος και πρόσφατα ο Μεϊμαράκης, είναι πρόθυμο να δώσει το λαό για κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.  Σ’ αυτή την κατεύθυνση και  τα εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ,  που οδηγούν το λαό μας  σε παραπέρα φτώχεια και εξαθλίωση.  Αυτή η δυσοίωνη για τους λαούς κατάσταση, αλλά και η επικίνδυνη στάση της ντόπιας άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης της ΝΔ, που μπλέκουν τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στα σχέδια και τις επιδιώξεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, απαιτούν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συγκρότηση μαζικού αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας.

  • ΚΑΜΙΑ  ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε
  • ΕΞΩ ΗΠΑ, Ε.Ε ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!  

Χανιά,14-06-2024

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου