Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

ΌΛΟΙ στο συλλαλητήριο Σάββατο 5 Οκτώβρη, 12:00 πλ Αγοράς

Καθώς συνεχίζεται αδιάκοπα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και ενώ οι σιωνιστές απειλούν ότι θα κάνουν το νότιο Λίβανο νέα Γάζα, η Βάση της Σούδας έχει μετατραπεί σε κέντρο ολόπλευρης στήριξης της σφαγής. Τα αεροπλανοφόρα των ιμπεριαλιστών παρέχουν προστασία στους σιωνιστές ενώ τα κατασκοπευτικά που απογειώνονται σε καθημερινή βάση από τη Σούδα τους πάρεχουν πληροφορίες για στόχους. Η εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε Ουκρανία και Μ.Ανατολή σέρνουν την εργατική τάξη και το λαό βαθιά στο πόλεμο.

Με τους παλαιστινίους αλλά και με όλους τους γειτονικούς λαούς μας ενώνει σχέση φιλίας αλλά και η ανάγκη να παλέψουμε από κοινού ενάντια στους εμπρηστές του πολέμου, τους ιμπεριαλιστές και τα στηρίγματα τους. Η πιο ουσιαστική αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους απέναντι στους κατακτήτές είναι το χτίσιμο του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα παλεύει να ξεκουμπιστούν οι βάσεις-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ από τη πόλη και τη χώρα.

  • Μέτωπο των λαών ενάντια στους σφαγείς!
  • Καμία εμπλοκή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών! Έξω Βάσεις-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ από το τόπο μας!
  • Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
  • Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη από το ποταμό ως τη θάλασσα!

Π Ρ Ω Τ Ο Β Ο Υ Λ Ι Α   Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ

Καταγγελία για την κράτηση-απέλαση των 2 μελών του Grup Yorum


Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καταγγέλλει την απαγόρευση εισόδου στη χώρα και τελικά την απέλαση από το αεροδρόμιο των Χανίων, 2 μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, οι οποίοι θα συμμετείχαν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.  

Τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος είναι Κούρδοι και Τούρκοι αγωνιστές που έχουν υποστεί διώξεις από το φασιστικό κράτος της Τουρκίας, ενώ 3 μέλη έχασαν τη ζωή τους το 2020 μετά από απεργία πείνας ενάντια στις απαγορεύσεις και τις διώξεις που υφίσταντο από το καθεστώς της Τουρκίας.

"Seven Jewish Children" στο εργατικό κέντρο| Τα δάκρυα να γίνουν πάλη!

Με επιτυχία και σημαντική συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του θεατρικού μονόλογου "Seven Jewish Children" ένα έργο για τη Γάζα, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Αντίστασης. Στη μεγάλη αίθουσα του εργατικού κέντρου, η εκδήλωση άνοιξε με τοποθέτηση εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για τις επικίνδυνες εξελίξεις στη περιοχή, την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και την πάλη των λαών.

Η  Νικολέττα Παναγιώτου ερμήνευσε τον συγκλονιστικό θεατρικό μονόλογο, αγγίζοντας όλους τους παρεβρισκόμενους. Το έργο διάρκειας 40 λεπτών, περιγράφει την καταπίεση του Παλαιστινιακού λαού, παρουσιάζοντας το μέσα από διήγήσεις των Ισραηλινών εποίκων. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις από συμμετέχοντες. 

Στη πολή που η ύπαρξη της νατοϊκής βάσης της Σούδας επιβάλλει την απέλαση αριστερών καλλιτεχνών (Grup Yorum), η παρουσίαση ενός θεατρικού για το δράμα του Παλαιστινιακού λαού αποτελεί από μόνη της μια πολιτική πράξη κόντρα στη κυρί αρχη πολιτική. Όμως, δε φτάνει. "Τα δάκρυα να γίνουν πάλη", ειπώθηκε εύστοχα σε μια τοποθέτηση μετά την παράσταση. Αυτό είναι το ζητούμενο για τον κόσμο της δουλειάς και στη πόλη μας. Να οργανώσει την πάλη του σε όλα τα επίπεδα, να βάλει φραγμό στην πολιτική που τον σέρνει βαθιά στη φωτιά του πολέμου των ιμπεριαλιστών. Σε μια περίοδο που οι κίνδυνοι από την εμπλοκή της χώρας αυξάνονται δραματικά, είναι επιτακτική ανάγκη να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες, να γίνουν βήματα συγκρότησης αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Σε αυτό θα συμβάλει και με όλες της τις δυνάμεις η Πρωτοβουλία Αντίστασης.

Εδώ η συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ Χανίων η Νικολέττα Παναγιώτου

Επόμενο ραντεβού, η διαδήλωση του Σαββάτου 5/10 στις 12μμ στην πλατεία Αγοράς.



Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

"Seven Jewish Children" της Caryl Churchill| Πέμπτη 3/10, 8μμ, Εργατικό Κέντρο

Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος σφαγής των Παλαιστινίων. 

Μια γενοκτονία σε ζωντανή μετάδοση, με πάνω από 40.000 "επίσημα" μετρημένους νεκρούς, με αμέτρητους σακατεμένους, με κατεστραμμένες υποδομές. 

Ένας λαός υπό πολιορκία, βασανίζεται από τραγικές ελλείψεις των πιο βασικών αγαθών για τη ζωή. Εγκλωβισμένος στη φυλακή της Γάζας, δολοφονείται καθημερινά από τις βόμβες των σιωνιστών.

Ένας λαός που επιμένει να παλεύει για να ζήσει. Επιμένει να προσφέρει τα νιάτα του για μια Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη. Για το "έγκλημα" της  αντίστασης στον κατακτητή βαφτίζεται τρομοκράτης, ενώ το κατοχικό κράτος του Ισραήλ διαπράττει τη μία κτηνωδία πίσω από την άλλη για να λυγίσει τη Παλαιστινιακή Αντίσταση. Ένας λαός που με την αδούλωτη στάση του, πυροδότησε ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε ξεπερνώντας απαγορεύσεις με τον πιο μαχητικό τρόπο ακόμα και στις ΗΠΑ.

Το θεατρικό "Seven Jewish Children, ένα έργο για τη Γάζα" γραμμένο μετά τις αεροπορικές επιδρομές  στη Γάζα το 2008-2009, είναι εκτός των άλλων και μια υπενθύμιση ότι δεν ξεκίνησαν όλα ένα χρόνο πριν. 

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Οι πατριάρχες της βίας «φρίττουν» με τις τριχοειδείς παραφυάδες της

Ξανά οι έγκριτοι στο ψέμα κονδυλοφόροι και τελάληδες, οι ειδήμονες στη βυθοσκόπηση της … επιδερμίδας κοινωνιολόγοι, καθώς και οι ιθύνοντες λιπαντές των κρατικών γραναζιών (από την εκπαίδευση –παίδεψη ίσαμε την ένστολη καταστολή) ενός σκουριασμένου, πνιγμένου στην απαισιότητα συστήματος διαρρηγνύουν τα μεταξωτά τους κουστούμια. Αφορμή η έξαρση της βίας γενικά στην «κοινότητα» και πρόσφατα στους ανήλικους μαθητές και μη. Μέχρι και πεντάχρονα κατηγορούνται  για τον βιασμό συνομήλικου τους!

Αναλύουν εξαντλητικά οι περισπούδαστοι «ντενεκέδες». Επεξεργάζονται το φαινόμενο οι ανησυχούντες για την παρεκτροπή του πληθυσμού από τις χρηστές αξίες του υπνωτιστή Χριστού, της Μήδειας πατρίδας και της οικογένειας- φυτώριο του κατεστημένου. Εισηγούνται οι εντεταλμένοι φαρισαίοι μισάνθρωποι λύσεις, η ανοησία και φαυλότητα των οποίων συναγωνίζεται το ατελέσφορο έως και ανατροφοδοτικό. Ενοχοποιούν φερειπείν τους κηδεμόνες καταδιώκοντας τους  τιμωρητικά με ποινικά επακόλουθα.