Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

"Seven Jewish Children" της Caryl Churchill| Πέμπτη 3/10, 8μμ, Εργατικό Κέντρο

Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος σφαγής των Παλαιστινίων. 

Μια γενοκτονία σε ζωντανή μετάδοση, με πάνω από 40.000 "επίσημα" μετρημένους νεκρούς, με αμέτρητους σακατεμένους, με κατεστραμμένες υποδομές. 

Ένας λαός υπό πολιορκία, βασανίζεται από τραγικές ελλείψεις των πιο βασικών αγαθών για τη ζωή. Εγκλωβισμένος στη φυλακή της Γάζας, δολοφονείται καθημερινά από τις βόμβες των σιωνιστών.

Ένας λαός που επιμένει να παλεύει για να ζήσει. Επιμένει να προσφέρει τα νιάτα του για μια Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη. Για το "έγκλημα" της  αντίστασης στον κατακτητή βαφτίζεται τρομοκράτης, ενώ το κατοχικό κράτος του Ισραήλ διαπράττει τη μία κτηνωδία πίσω από την άλλη για να λυγίσει τη Παλαιστινιακή Αντίσταση. Ένας λαός που με την αδούλωτη στάση του, πυροδότησε ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε ξεπερνώντας απαγορεύσεις με τον πιο μαχητικό τρόπο ακόμα και στις ΗΠΑ.

Το θεατρικό "Seven Jewish Children, ένα έργο για τη Γάζα" γραμμένο μετά τις αεροπορικές επιδρομές  στη Γάζα το 2008-2009, είναι εκτός των άλλων και μια υπενθύμιση ότι δεν ξεκίνησαν όλα ένα χρόνο πριν. 

Για πάνω από 75 χρόνια το κατοχικό μόρφωμα έχοντας το ρόλο του μαντρόσκυλου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού εγκληματεί απέναντι όχι μόνο στους Παλαιστίνιους αλλά και στους γειτονικούς λαούς. Η Μέση Ανατολή για πολλές δεκαετίες ήταν από τα επίκεντρα των συγκρούσεων των ισχυρών αλλά και της πάλης των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστές .

Στις μέρες μας οι ιμπεριαλιστές από την Ουκρανία ως τον Ειρηνικό με καύσιμη ύλη τους λαούς  ξαναμοιράζουν το κόσμο και σέρνουν την ανθρωπότητα σε μεγάλα σφαγεία. Φρένο σε αυτήν την πορεία μπορούν να βάλουν μονάχα οι λαοί αναπτύσσοντας την πάλη τους.

Την εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των Παλαιστινίων την γνωρίζουμε στην πόλη μας από πρώτο χέρι. Η βάσης της Σούδας, τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ, όλο αυτό το χρόνο προστατεύουν το κράτος δολοφόνο ώστε να συνεχίσει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Στην πραγματικότητα όλη η χώρα βρίσκεται στην διάθεση των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ για να στηριχτεί το Ισραήλ και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι συνέπειες στη ζωή μας είναι ήδη δοσμένες αλλά και οι κίνδυνοι πιο σοβαροί από ποτέ.

  • Να στηρίξουμε τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
  • Να εναντιωθούμε στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή του.
  • Να συμβάλλουμε για να συγκροτηθεί αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στον τόπο μας.
Π Ρ Ω Τ Ο Β Ο Υ Λ Ι Α   Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου