Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 15/10, 7ΜΜ, ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ| ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ

        

       Από τις 14 ως τις 16 Οκτώβρη θα επισκεφτούν τη χώρα μας και τα Χανιά 80 περίπου βουλευτές της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Όπως έχει ανακοινωθεί, εκτός από τη σύναξη που θα γίνει στην Αθήνα και έχει σκοπό να προωθήσει παραπέρα τους στόχους της συμμαχίας!!!..., στη συνέχεια θα έρθουν στα Χανιά, όπου θα επισκεφτούν το ΚΕΝΑΠ και την αμερικάνικη βάση της Σούδας.

     Έχουν γίνει ρουτίνα πλέον αυτές οι απρόσκλητες προκλητικές επισκέψεις μιας σειράς εκπροσώπων του αμερικανονατοϊκού συνασπισμού. Αεροπλανοφόρα, ελικοπτεροφόρα κάθε λογής, πολεμικές ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή από την μια άκρη της Κρήτης στην άλλη αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Όλη η χώρα ένα απέραντο ευρωνατοϊκό προγεφύρωμα από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

    Η βάση της Σούδας επεκτείνεται και αναβαθμίζεται, η 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα έχει μετατραπεί σε νατοϊκό στρατόπεδο με την εγκατάσταση αμερικανικών UAV, που επιχειρούν σε Μαύρη θάλασσα και Μ. Ανατολή. Η φρεγάτα «Σπέτσαι» συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά θάλασσα. Η κυβέρνηση  και όλα τα κόμματα του συστήματος χωρίς κανένα ενδοιασμό έχουν ταχθεί με τη «σωστή» πλευρά της ιστορίας. Η εξαρτημένη αστική τάξη της χώρας αναβαθμίζει συνεχώς την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και εκθέτει το λαό μας σε πραγματικούς κινδύνους. Γιατί, ποιος μπορεί να αμφιβάλλει σήμερα, ότι οι κάθε λογής στρατιωτικές εγκαταστάσεις–βάσεις ανεφοδιασμού και εφόρμησης είναι ταυτόχρονα και στόχοι χτυπήματος; Ποιος αμφιβάλει ότι η αστική τάξη της χώρας δεν θα διστάσει να δώσει ακόμη και  το αίμα των παιδιών του λαού για τους συμμάχους της;

Οι κίνδυνοι για το λαό μας είναι τεράστιοι. Γιατί οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται και αναβαθμίζονται. Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει ανέβει και όλος ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστών που φέρνουν την κατάσταση σε οριακό σημείο. Σε κίνδυνο για μια γενικευμένη αναμέτρηση. Στην Μ. Ανατολή η επέκταση της σύρραξης είναι προ των πυλών. Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, αλλά ταυτόχρονα επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη Συρία, το Λίβανο, στην Υεμένη, με τη στήριξη των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ-ΕΕ. Τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν συσσωρευτεί σε όλη την περιοχή.

Είναι όλοι αυτοί οι λόγοι, που βεβαιώνουν, ότι αυτή η «επίσκεψη» των Νατοϊκών δεν έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, όσο κι αν προβάλλεται σαν τέτοια. Σε συνθήκες που οι πολεμικοί κίνδυνοι έχουν χτυπήσει κόκκινο, τέτοιες επισκέψεις μόνο οργή και ανησυχία θα πρέπει να δημιουργούν. Οι λεγόμενοι σύμμαχοι απαιτούν ακόμη μεγαλύτερη ευθυγράμμιση στα σχέδια τους και η κυβέρνηση την ίδια ώρα που ο λαός μας οδηγείται στην εξαθλίωση και κάθε προσπάθεια αντίστασης αντιμετωπίζεται με βία και διώξεις, είναι έτοιμη να εμπλακεί ακόμη περισσότερο.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, μια μόνο απάντηση μπορεί να υπάρξει. Να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με πρωτοβουλίες που θα πάρουμε να δυναμώσει το αντιϊμπεριαλιστικό–αντιπολεμικό κίνημα στον τόπο μας.

Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

·         ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

·         ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

·         ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ 

                                                                                                  Χανιά,14-10-2024

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου