Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ!


Το ζήτημα της στέγασης είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου να συνεχίσει κανείς τις σπουδές του. Το Πολυτεχνείο Κρήτης διαθέτει συνολικά 78 δωμάτια στην εστία, ενώ τα επόμενα αν και όταν δοθούν είναι  ελάχιστα μπροστά στον όγκο των αιτήσεων που κατατίθενται κάθε χρόνο.

Η κατάργηση του επιδόματος στέγασης που δινόταν στους φοιτητές οι οποίοι πληρούσαν σύμφωνα με τα κριτήρια του Πολυτεχνείου τις προϋποθέσεις για να μπουν στην εστία έρχεται να εντείνει το πρόβλημα. Ένα επίδομα που αποτελούσε σοβαρή βοήθεια για αρκετούς φοιτητές ώστε να καταφέρουν να παραμείνουν στη πόλη, και που τώρα η Πρυτανεία τους εκβιάζει να δουλέψουν «ανταποδοτικά» για το Πολυτεχνείο προκειμένου να πάρουν τα ψίχουλα του επιδόματος!



Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με το ακριβό κόστος ζωής σε μια πόλη σαν τα Χανιά δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την παραμονή των φοιτητών που προέρχονται από φτωχά-λαϊκά στρώματα. Αφορά όμως αυτό μόνο τα Χανιά; μήπως φταίει το Airbnb; ή μήπως φταίει ο τουρισμός; 

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις πιστεύουμε ότι η πραγματική αιτία είναι αλλού. Καθημερινά γύρω μας βιώνουμε και βλέπουμε μια άγρια επίθεση μέτρων και μνημονίων που οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση και στην φτώχεια και την νεολαία σε ένα αβέβαιο μέλλον χωρίς δικαιώματα. Μια κατάσταση που λέει μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων, ελαστικές σχέσεις εργασίας, αυξήσεις ωραρίων και όλα αυτά στολισμένα με την “ανάπτυξη” και “το τέλος των μνημονίων΄”.

Η πραγματικότητα φωνάζει ότι το σύνολο των φοιτητικών δικαιωμάτων έχει μπει στο στόχαστρο της πολιτικής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Σίτιση, στέγαση, βιβλίο όλα θέλουν να τα πληρώνουμε! Είναι η πολιτική της κατάργησης της δωρεάν παιδείας, είναι η πολιτική των ταξικών φραγμών! Με ένα και μόνο στόχο, όλο και λιγότεροι να σπουδάζουν, γιατί δεν θέλουν το παιδί του φτωχού αγρότη – εργάτη- άνεργου να σπουδάζει.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις, λέμε ότι η υπεράσπιση του δικαιώματος μας στις σπουδές περνάει μόνο μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με μαζικές κινητοποιήσεις, μακριά από λογικές διαχείρισης και προτάσεων. Κόντρα δηλαδή με τη λογική που επενδύεται από ΚΝΕ και ΕΑΑΚ, που ο καθένας τους ξεχωριστά κάνει εικονικές κινητοποιήσεις σε πρυτάνεις και δημάρχους αντί να θέσει επιτακτικά το ζήτημα μαζικά στους φοιτητές και να κινήσει διαδικασίες γενικών συνελεύσεων. Μόνο έτσι θα γίνει η υπόθεση της στέγασης υπόθεση όλων των φοιτητών!

Να έχουμε ξεκάθαρο ότι τίποτα δε χαρίζεται αλλά όλα καταχτούνται με τους αγώνες μας! Οι περσινές μαζικές κινητοποιήσεις στο ΗΜΜΥ για την εμβόλιμη εξεταστική έδειξαν ποιος είναι ο δρόμος για να στριμωχτεί η πρυτανεία, για να δείξουμε πραγματικά τη δύναμη μας! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΥΡΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ!

ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου