Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ



Οι τοποθετήσεις Τσίπρα, Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης) παρά την προσπάθειά τους να φτιασιδώσουν την αντιλαϊκή γύμνια του πολιτικού συστήματος που ηγεμονεύουν, δεν μπόρεσαν να κρύψουν την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πως στην αφόρητη κατάσταση που ζει η εργατική τάξη και ο κόσμος της δουλειάς όχι μόνο δε θα υπάρξουν ελαφρύνσεις, μα η πολιτική όλα στο κεφάλαιο όλα για το κεφάλαιο γίνεται πλέον ιδιοκτησία του ίδιου του ντόπιου πολιτικού προσωπικού για να σταθεροποιηθεί και να προχωρήσει.

Οι συντάξεις είναι μονάχα θέμα χρόνου πότε θα κρεουργηθούν ξανά. Η μείωση του αφορολόγητου θα εντείνει στο έπακρο τη φοροληστεία των από κάτω για να υπάρξει  φοροελάφρυνση στα ψηλά εισοδήματα και στις επιχειρήσεις. Ότι ακόμη χρειαστεί είναι στο «όραμά τους» για να καλύπτονται τα πρωτογενή πλεονάσματα και να ενισχύεται με κάθε τρόπο η ανάπτυξη του πλούτου των ντόπιων και ξένων επενδυτών, που ετοιμάζονται για τη λεηλασία  της χώρας και του ιδρώτα των εργαζομένων.


Ταυτόχρονα η φετινή ΔΕΘ αποτέλεσε πανηγυρική εκδήλωση της μετατροπής της χώρας από κάθε άποψη σε ορμητήριο του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Ο πρέσβης Πάιατ φροντίζει να δίνει ρόλους στη ντόπια πλουτοκρατία και έτσι αποσπά πλέρια εκδούλευση στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ. Από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ- ΝΑΤΟ βρίσκονται σε ανοικτή σύγκρουση με τη Ρωσία με πρωτόγνωρο βαθμό επικινδυνότητας. Και η κυβέρνηση πρωτόγνωρα εμπλέκει τη χώρα και το λαό   διεκδικώντας τυχοδιωκτικά ρόλους και κέρδη για την αστική τάξη.  Οι ΗΠΑ μετά τα ναυπηγεία της Σύρου διεκδικούν και του Σκαραμαγκά, ενώ ο Πάιατ ρυθμίζει το ξεπούλημα λιμανιών και συνολικά τις μεγάλες δουλειές, που μετατρέπουν τη χώρα σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο για μεγάλα συμφέροντα  και με μεγάλες συγκρούσεις. Είναι άγνωστο μέχρι που θα πάει αυτή η διαδικασία, αλλά σίγουρα οι ΗΠΑ θέλουν και έχουν τον πλήρη έλεγχο.

Με βάση τις εξελίξεις οι ΗΠΑ απαιτούν την πλήρη γεωπολιτική αξιοποίηση της χώρας, μιλάνε για σύγχρονο σχέδιο Μάρσαλ που φυσικά συνοδεύεται με το ανάλογο δόγμα Τρούμαν της εποχής μας. Έτσι η βάση της Σούδας αναβαθμίζεται σαν την πιο σημαντική  μεταξύ αυτής στη Βιρτζίνια επί εδάφους των ΗΠΑ, και  αυτής στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό. Πρόσφατα εγκρίθηκαν κονδύλια για νέα έργα εκβάθυνσης και  όπως δήλωσε ο αρχηγός του στρατού των ΗΠΑ, το βαθύ λιμάνι δίπλα στο αεροδρόμιο  δίνει τη δυνατότητα προσέγγισης σε πλοία με πυρηνικά όπλα.  Συνολικότερα η βάση της Σούδας δε σταματά να αναβαθμίζεται όπως και οι ασκήσεις που θα δούμε τους επόμενους μήνες. Προφανώς αναβαθμίζονται καθημερινά και σε ανεξέλεγκτο βαθμό και οι συνέπειες για την ίδια τη ζωή μας σ’ αυτό τον τόπο. Είμαστε στο πιο επικίνδυνο σημείο, μα και για ολόκληρη τη χώρα οι εξελίξεις γίνονται δραματικά επικίνδυνες. Νέες βάσεις στήνονται στην Αλεξανδρούπολη, και άλλα σημεία της Βόρειας Ελλάδας αξιοποιούνται στρατιωτικά από τις ΗΠΑ, ενώ όλα δείχνουν πως η Κάρπαθος προστίθεται στις νέες βάσεις για να γίνει η χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη, και ιδιαίτερα η Κρήτη ορμητήριο πολέμου. Κατά την εμπλοκή με την κατάρριψη του ρώσικου κατασκοπευτικού πριν λίγες μέρες, η φρεγάτα Έλλη ήταν σε άσκηση σ’ εκείνη την περιοχή ανοικτά της Συρίας.

Δημοκράτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες των Χανίων
Το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης του λαού δένει χειροπόδαρα τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας από κάθε άποψη. Η διέξοδος ποτέ δε βρέθηκε στις κάλπες. Είναι ανάγκη να ξεσπάσουν αγώνες αντίστασης απέναντι σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα.
Μόνο μ’ αγώνες μπορεί ν’ ανατραπεί η πολιτική της φτώχειας και της ανελέητης εκμετάλλευσης που εφαρμόζει τόσο αυτή, αλλά σίγουρα και η όποια επόμενη, κυβέρνηση. Μόνο μ’ αγώνες μπορούμε ν’ αντισταθούμε στην πολιτική που εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο και τη μετατρέπει σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών.  Και εμείς οι Χανιώτες είναι ανάγκη να μπούμε στην πρώτη γραμμή αυτού του Μετώπου πάλης του λαού που απαιτείται να οικοδομηθεί σ’ όλη τη χώρα χωρίς καθυστερήσεις.

·        Να σταματήσουν τα κάθε λογής έργα, εκβαθύνσεις, νέες δραστηριότητες και αναβαθμίσεις της βάσης της Σούδας. Όχι στις πολεμικές ασκήσεις.
·        Έξω οι βάσεις και οι φονιάδες των λαών από τον τόπο μας.

Πρωτοβουλία   Αντίστασης                   ΧΑΝΙΑ 23-9-18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου