Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


 Με επιτυχία και ως προς τη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 9-10 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών η εκδήλωση της οργάνωσης Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) για τα ελληνοτουρκικά με συμμετοχή συντρόφων του TKP/ML.Το πιο σημαντικό ήταν ότι καταδείχτηκε μέσα από τις παρεμβάσεις ότι η πράγματι η Ειρήνη είναι υπόθεση της πάλης των λαών. Κάθε άλλο παρά την ειρήνη διασφαλίζουν οι ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις που βρίσκουν έδαφος στον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας.

Τονίστηκε πως το καθήκον της αντιπολεμικής πάλης δε πρέπει να καθυστερεί γιατί ο πόλεμος θα είναι ολέθριος για τους λαούς και δε πρέπει να γίνει. Αντιπολεμική πάλη σημαίνει αυτόνομη συγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων κόντρα στους αστικούς τυχοδιωκτισμούς ,αποδόμηση των αστικών αφηγημάτων και συμβολή στην ανοικοδόμηση του μετώπου πάλης των λαών .Το τελευταίο προϋποθέτει και την πάλη ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά τους σχέδια με αντιδραστικούς φιλοπόλεμους άξονες με Ισραήλ και Η.Α.Ε., δις για όπλα, θητεία από τα 18 κ.τ.λ.

Ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή των Τούρκων συντρόφων τόσο με τις παρεμβάσεις τους όσο και με την ίδια τη σημειολογία της παρουσίας τους. Και στους πιο αρνητικούς συσχετισμούς η κομμουνιστική άποψη,που παραμένει ζωντανή όσο παλεύεται στο πεδίο της ταξικής πάλης, είναι αυτή που μπορεί να δώσει διέξοδο στον πόθο των λαών για ειρήνη και την πάλη τους για το δίκιο, για αυτό κατακρεουργούνται οι σύντροφοι μας του ΤΚP/ML.Με συγκίνηση και ενθουσιασμό νιώσαμε όλοι στην συγκέντρωση πως δεν είμαστε μόνοι στην πάλη μας. Η συζήτηση έκλεισε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών μαχητών του ΤΚP/ML και βροντοφωνάζοντας το σύνθημα ‘’Αλληλεγγύη στη πάλη των λαών ,πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών’’.

 



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου