Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για το νέο «εργατικό ατύχημα» στα Χανιά

 

Ένα νέο περιστατικό εργοδοτικού εγκλήματος σημειώθηκε σήμερα στα Χανιά καθώς ένας 37χρονος εργαζόμενος πέθανε από ηλεκτροπληξία σε τοπικό ξενοδοχείο της περιοχής του Αποκόρωνα, με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να μην καταφέρνουν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τα ολοένα αυξανόμενα εργατικά «ατυχήματα» δεν μπορεί να θεωρηθούν ως «τυχαία» και «μεμονωμένα». Αντίθετα, ανεξαρτήτως του χώρου εργασίας ή των συνθηκών που εκδηλώνονται έχουν μια κοινή αφετηρία: την απαξίωση της ζωής των εργαζομένων κάτω από την αδιάκοπη πίεση για μεγιστοποίηση του κέρδους.

Σε συνδυασμό με την αποσυγκρότηση των εργαζομένων αλλά και τον καλλιεργούμενο συμβιβασμό και υποταγή στις ορέξεις του συστήματος από τους εργατοπατέρες, σχηματίζεται ένας ιδιαίτερα αρνητικός συσχετισμός που «καταπλακώνει» κάθε εργασιακό δικαίωμα, μαζί και το δικαίωμα στη δουλειά με ουσιαστική ασφάλεια.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά με ασφάλεια είναι υπόθεση μαζικού, συλλογικού αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων. Για να ανατραπεί η σημερινή πορεία ισοπέδωσης των εργατικών κατακτήσεων, που φτάνει στο σημείο να απειλεί ολοένα και περισσότερο τη ζωή μας, πρέπει να χτίσουμε τη συγκρότησή μας και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις.

- ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

- ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

- ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

- ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

 25/7/21

                           ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου