Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Το βάψιμο ενός φράχτη μπορεί να «ξεπλύνει» τα εγκλήματα των ΗΠΑ ενάντια στους λαούς όλου του κόσμου;

*(φωτο απο το λινκ https://www.haniotika-nea.gr/naytikoi-apo-to-eisenhower-ekanan-ethelontiki-ergasia-sta-chania/)

Δημοσιεύτηκε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο ότι 26 ράμπο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ (αεροπλανοφόρο Αϊνζεχαουερ) «δούλεψαν σκληρά και πρόσφεραν κοινωφελή εργασία, βάφοντας τα κάγκελα μιας εκκλησίας!!» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του χωριού Μουζουρά του Δήμου Χανίων! 

Την ίδια ώρα που δεκάδες χιλιάδες είναι οι δολοφονημένοι Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους παιδιά και γυναίκες. Την ίδια ώρα που ετοιμάζεται η χερσαία επέμβαση του Ισραήλ με τις ευλογίες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και πάνω από 1.200.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίζονται από τη Γάζα, που είχαν προσφύγει υποτίθεται για να γλυτώσουν• οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Δήμου που εξιλεώνουν τα εγκλήματα  του αμερικανικού ιμπεριαλισμού απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό και τους άλλους λαούς του κόσμου που έχουν γευτεί τη «σκληρή δουλειά των ράμπο», είναι προκλητικές απέναντι στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας και τα αισθήματα αλληλεγγύης που έχει εκφράσει για τον Παλαιστινιακό λαό. Πραγματικά περισσεύει η δουλοπρέπεια απέναντι σ’ αυτούς που μπλέκουν το λαό μας σε πολεμικούς κινδύνους και έχουν μετατρέψει τον τόπο μας σε πολεμικό ορμητήριο. 

Είναι η πολιτική της εξάρτησης και της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του συστήματος, που δίνει το ελεύθερο στους ράμπο των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ να συμπεριφέρονται σαν κατακτητές, που έχουν μετατρέψει την πόλη μας σε τόπο  «αναψυχής» μετά τις δολοφονικές επιδρομές τους, και να μας μοιράζουν χάντρες με το «κοινωνικό τους έργο». 

Όσο όμως κι αν κοπιάζουν οι διάφοροι τοπικοί παράγοντες να εξωραΐσουν τη λειτουργία των αμερικανονατοϊκων βάσεων και την παρουσία των ράμπο στην πόλη μας, o λαός μας έχει δείξει με τους διαχρονικούς του αγώνες ότι δεν είναι διατεθειμένος να γίνουν τα παιδιά του κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών. Ούτε τα βαμμένα στο αίμα των λαών δολλάρια μπορούν να διαγράψουν την ανάγκη  του λαού μας και της νεολαίας να ζούμε σε μια χώρα που δεν θα χρησιμοποιείται σαν πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, σε μια χώρα λεύτερη από τα δεσμά της εξάρτησης χωρίς την κυριαρχία της άρχουσας τάξης και των ξένων προστατών της. Με τα σύννεφα των άδικων πολέμων να πυκνώνουν πάνω από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή να έχει ξαναγίνει πεδίο ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών, ο ηρωικός λαός της Παλαιστίνης μας δείχνει το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης. 

Να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με τους λαούς και τη νεολαία όλου του κόσμου για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην Παλαιστινιακή αντίσταση, να δυναμώσει το αντϊιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα και το κίνημα ενάντια στις αμερικανονατοϊκές βάσεις.

                                          ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου