Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Μαχητικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό Λαό

 

Γύρω στα 250 άτομα διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της πόλης στην επέτειο των 75 χρόνων από τη Νακμπα. Ο παλαιστινιακός λαός ζει στις μέρες μας μια δεύτερη καταστροφή από τη φρίκη που έχουν εξαπολύσει στη Γάζα οι σιωνιστές. Μια πραγματική γενοκτονία, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, στη πλειοψηφία τους άμαχοι, με την απροκάλυπτη στήριξη της "πολιτισμένης" Δύσης. Και φυσικά πρώτος-πρώτος ο αμερικάνικός ιμπεριαλισμός που με τα αεροπλανοφόρα του, αξιοποιώντας για άλλη μια φορά τη βάση της Σούδας σαν ορμητήριο, καλύπτει τα νώτα του κράτους-σφαγέα των Παλαιστινίων για  να συνεχίσει τη θηριωδία στη γη της Παλαιστίνης. Μια θηριωδία που φτάνει στην κορύφωση της(;) αυτές τις μέρες με την εισβολή στη Ράφα. 

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης με αναφορά στο αντιβασικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ο ενιαίος σύλλογος φοιτητών, ενώ είχαν πανό η ΕΛΜΕ και το ΣΜΤ. Το ΚΚΕ απουσίαζε καθώς "βγήκε από την υποχρέωση" με τη συγκέντρωση που έκανε το βράδυ της Δευτέρας. Κατά κύριο λόγο συμμετείχε νεολαία που εξοργίζεται από τη σφαγή που γίνεται μπροστά στα μάτια μας αλλά και εμπνέεται από τον αγώνα που δίνουν οι Παλαιστίνιοι δεκαετίες τώρα  κόντρα σε σιωνισμό-ιμπεριαλισμό για ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Δίπλα στο "Λευτεριά στη Παλαιστίνη" που κυριάρχησε, φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στη πολιτική που μπλέκει τη χώρα και το λαό στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. 

Η διαδήλωση παρόλο που ήταν αξιόλογη για τα δεδομένα της πόλης θάφτηκε τελείως από όλα τα τοπικά ΜΜΕ. Δεν πέφτει βέβαια και κανείς από τα σύννεφα καθώς με τη πρώτη ευκαιρία η κυβέρνηση έστειλε το μήνυμα ότι δε θα ανεχτεί το φούντωμα των κινητοποιήσεων για τη Παλαιστίνη στη χώρα μας. 

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης από τις πρώτες μέρες της εισβολής στη Ράφα επεδίωξε τη κοινή δράση με άλλους φορείς της πόλης για τη διεξαγωγή ενός συλλαλητήριού για τη Παλαιστίνη. Παρά τα προβλήματα στο συντονισμό που δεν έλειψαν, η επιτυχημένη συγκέντρωση μπορεί να αποτελέσει θετική παρακαταθήκη για περαιτέρω συντονισμό σε ένα μέτωπο κρίσιμο για τη ζωή του λαού, με ιδιαίτερη βαρύτητα στη πόλη μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου