Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Τα όσα δηλώνονται από τον πρόεδρο Μπάιντεν και μια σειρά επιτελείς των ΗΠΑ αποκαλύπτουν ξεκάθαρα πως στο νέο πρωτόγνωρα επικίνδυνο γύρο της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ όλη η χώρα και ιδιαίτερα η Σούδα γίνονται προκεχωρημένο φυλάκιο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Οι ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις ανάβουν ξανά φωτιές από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή και τα πιο εφιαλτικά σενάρια απειλούν να πάρουν σάρκα και οστά με δοσμένη και τη βαθειά και αθεράπευτη κρίση του συστήματος.


Η ντόπια αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό εμπλέκει τυχοδιωκτικά τη χώρα και ανταγωνίζεται με την αστική τάξη της Τουρκίας για κάποιο ρόλο στην περιοχή. Είναι ενδεικτικό πως, την ώρα που απαξιώνει τη ζωή του λαού και της νεολαίας και απλώνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση δίνει δις για όπλα. Ταυτόχρονα αυξάνει τη στρατιωτική θητεία ενισχύει τον μιλιταρισμό και τον αντιδραστικό εθνικισμό, την ίδια ώρα που υποκλίνεται στους φονιάδες των λαών.


Οι βάσεις φέρνουν χούντες και πολέμους ! Μόνο με λαϊκούς αγώνες μπορούμε να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και να διεκδικήσουμε να ζούμε ειρηνικά στον τόπο μας χωρίς τον καρκίνο των βάσεων που σήμερα γίνονται ξεκάθαρα μαγνήτης ολέθρου.


Τα ελπιδοφόρα αγωνιστικά σκιρτήματα της νεολαίας για να μεστώσουν και να δυναμώσουν είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα των πολεμικών απειλών. Η νεολαία μπορεί και πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή της αντιβασικής – αντιπολεμικής – αντιιμπεριαλιστικής πάλης.


Ο εθνικισμός και η αποδοχή του ρόλου της χώρας μας ως ορμητήριο πολέμου παραλύουν συνολικά τη λαϊκή πάλη. Ν’ αντισταθούμε στη μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο των φονιάδων των λαών. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ- ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ. Να οικοδομήσουμε το μέτωπο πάλης των λαών ενάντια στον πόλεμο – ιμπεριαλισμό.


Το ΚΚΕ(μ-λ) έθεσε σε συλλογικότητες και οργανώσεις της πόλης μας την ανάγκη νέου αντιπολεμικού συλλαλητηρίου στις 17 Απρίλη όπως γίνεται και σε μια σειρά άλλες πόλεις της χώρας και βρήκε θετική ανταπόκριση. Σ’ αυτή τη βάση διοργανώνεται ανοικτή σύσκεψη την Πέμπτη 8 Απρίλη στις 5.00μ.μ. στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου