Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Παρεμβάσεις μπροστά στην Πρωτομαγιά

Στην κατεύθυνση μαζικοποίησης της απεργίας στις 6 Μάη και της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης, η Ταξική Πορεία έχει προγραμματίσει παρεμβάσεις με μοίρασμα προκήρυξης την Πέμπτη 29 Απρίλη το απόγευμα και την Τετάρτη το πρωί στο κέντρο της πόλης, όπως και σε εργασιακούς χώρους.

Την Τρίτη 27 Απρίλη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας συζήτηση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης . Στη συζήτηση αναλύθηκε το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και αποσκοπεί να επιβάλει τις απλήρωτες υπερωρίες και τη 10 -12ωρη εργασία και χτυπάει παραπέρα το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται.

Αναδείχτηκε η σπουδαιότητα των μαζικών αγώνων της νέας γενιάς ενάντια στους νόμους Κεραμέως και οι αγώνες του λαού κόντρα στην κρατική βία και τρομοκρατία των ΜΑΤ και των προστίμων, αλλά και οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο ενάντια στις πολιτικές, που με αφορμή την πανδημία, σαρώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις. Αγώνες που βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με τη βάρβαρη πολιτική του καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος, αλλά και τη διαλυτική πρακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών και των ρεφορμιστών που ουσιαστικά στηρίζουν αυτή την πολιτική. Απέναντι στην επέλαση της βαρβαρότητας απαιτείται η κοινή δράση δυνάμεων και συλλογικοτήτων με στόχο την ενίσχυση των αντιστάσεων των εργαζομένων και του λαού χωρίς εκλογικές αυταπάτες και λογικές συνδιαχείρισης. Σ’ αυτή την κατεύθυνση η κοινή συμπόρευση την Πρωτομαγιά μπορεί να συμβάλει στο να αποτελέσει η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την αρχή των αγώνων για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης και η Ταξική Πορεία καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη. Καλούν σε προσυγκέντρωση

στις 10 πμ έξω από το Δημαρχείο Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου