Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Από την πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Κοντά στους 100 αγωνιστές μαχητικά και αποφασιστικά κόντρα στο κυρίαρχο συστημικό κλίμα διαδήλωσαν στο κέντρο των Χανίων την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης που δολοφονείται ωμά και βάρβαρα προκειμένου να καμφθεί η αντίστασή του στην καταπίεση του σιωνιστικού Ισραήλ και ο ίδιος ο πόθος του για λεύτερη Παλαιστίνη. 
Τη συγκέντρωση κάλεσε η ΕΛΜΕ και έστω την τελευταία στιγμή ο φοιτητικός σύλλογος. 
Τη συγκέντρωση στήριξε η Πρωτοβουλία Αντίστασης που την προηγούμενη μέρα πραγματοποίησε εξόρμηση με ντουντούκα και προκήρυξη κάλεσμα στη συγκέντρωση και αποτέλεσε βασικό κορμό της συγκέντρωσης . Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράστηκε πλατιά η προκήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ).  Με μπλοκ συμμετείχε η ΚΕΕΡΦΑ, ενώ παρουσία στη συγκέντρωση είχε και το ΝΑΡ. 
Η ΚΝΕ την ίδια ώρα καλούσε στο Ενετικό λιμάνι. Μ' αυτό τον τρόπο το ΚΚΕ απέφυγε ν' αναλάβει την ευθύνη να στηρίξει τη συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης. Αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα του δισταγμού του ΚΚΕ να πάει  κόντρα στις  επιλογές της συμμαχίας της αστικής τάξης με το Ισραήλ, στο πλαίσιο του αντιδραστικού ανταγωνισμού της  με την τουρκική αστική τάξη.
Δίπλα και σε αλληλοτροφοδότηση με την πάλη για να μη περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο αυτές τις μέρες ο λαός μας θα μπορούσε με αιχμή το παλαιστινιακό να στοχοποιήσει τη συνολικότερη αντιδραστική και τυχοδιωκτική πολιτική της αστικής τάξης με τις αντιδραστικές συμμαχίες της και την ανοικτή υπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. 
Συνολικότερα όπως αποδείχτηκε και στη νεολαιίστικη μάχη το προηγούμενο διάστημα η υπόθεση της υπηρέτησης της αδιαπραγμάτευτης μαζικής λαϊκής πάλης αφορά αυτούς που θέλουν να την υπηρετήσουν αγνοώντας τα όρια που με διάφορους τρόπους βάζει το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και εκμετάλλευσης. Οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί και γι' αυτό χρειάζεται επιμονή και αποφασιστικότητα. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου