Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Απεργιακή συγκέντρωση Πρωτομαγιάς!

 https://antigeitonies3.blogspot.com/2021/05/blog-post_42.html



500 άτομα περίπου συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην πόλη μας με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά. Το τοπικό εργατικό κέντρο ευθυγραμμίστηκε με τη γραμμή των ξεπουλημένων εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και της κυβέρνησης και υποτίθεται «τίμησε» την Πρωτομαγιά στις 4 Μάη καταθέτοντας στεφάνι και έτσι έπραξε το καθήκον του απέναντι στην εργατική τάξη!

Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε κάλεσμα για απεργία στον ιδιωτικό τομέα και ούτε τα λεγόμενα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ δεν κατάφεραν ουσιαστικά να κατεβάσουν τους εργαζόμενους στο δρόμο, και φυσικά ούτε η ΑΔΕΔΥ, που δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο, η συγκέντρωση θεωρείται πετυχημένη. Αποτελεί μια παρακαταθήκη για τους επόμενους αναγκαίους αγώνες. Εκατοντάδες δημοκράτες κάθε ηλικίας διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει το λαό και τον εκθέτει μπροστά σε μεγάλους πολεμικούς κινδύνους.

Η οργάνωσή του ΚΚΕ(μ-λ) στα Χανιά, κινήθηκε τις προηγούμενες μέρες με όλες τις δυνάμεις της, προπαγανδίζοντας την απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη και καταγγέλλοντας το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει προς ψήφιση η κυβέρνηση με προκηρύξεις, αφίσες, πανό και συζητήσεις. Δεκάδες συναγωνιστές πλαισίωσαν τα μπλοκ της Ταξικής Πορείας και του ΚΚΕ (μ-λ), τόσο στην προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο όσο και στην πορεία που ακολούθησε, με αγωνιστικό παλμό. Στη συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς έγινε τοποθέτηση από μέλος της Ταξικής Πορείας, που τόνισε την ανάγκη να δοθούν αποφασιστικοί αγώνες για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Στη συγκέντρωση και την πορεία συμμετείχαν επίσης με πανό τα σωματεία που ελέγχει το ΠΑΜΕ, η ΕΛΜΕ, ο ΣΕΠΕ, το ΝΑΡ, το ΣΕΚ, η ΡΟΖΑ ΝΕΡΑ και μετά από καιρό προκλητικά εμφανίστηκε πανό του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλείς τοπικά στελέχη. Ο λαός όμως δεν ξεχνά ότι η σημερινή επίθεση της κυβέρνησης ξεκίνησε από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που κάποιοι της αριστεράς, όσο περνάει ο καιρός, ξανά σερβίρουν τις ίδιες εκλογικές αυταπάτες με συνθήματα, όπως «να πέσει η κυβέρνηση». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου