Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης

 


Η συστηματική κάλυψη του δολοφονικού σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ από Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, επιτρέπει στο φασίστα Νετανιάχου να δηλώνει ανοιχτά πως το έγκλημα στη Γάζα και σ’ όλη την Παλαιστίνη δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί.

Σε μια εποχή που κεφάλαιο και ιμπεριαλιστές έχουν απέναντι τους λαούς δε διανοούνται να περιορίσουν το σιωνιστικό μαντρόσκυλο που ιστορικά αποτελεί δια πυρός και σιδήρου το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης. Διαρκείς πόλεμοι, βρώμικη δράση μυστικών υπηρεσιών, στήριξη αντιδραστικών καθεστώτων και υπονόμευση ανεπιθύμητων, είναι τα αδιαμφισβήτητα έργα και ημέρες του απίθανα μιλιταριστικού κράτους του Ισραήλ που χρόνια τώρα συμβάλει καθοριστικά στην καταδυνάστευση του αραβικού κόσμου και ευρύτερα, και πρώτο αλλά όχι μοναδικό θύμα τους, τους Παλαιστίνιους. Φασισμός, μιλιταρισμός, ρατσισμός είναι οι μέθοδοι και οι αξίες του ισραηλινού κράτους που παρά το μικρό του μέγεθος είναι ζωσμένο ακόμη και με πυρηνικά, χωρίς κανείς να ενοχλείται.

Όμως η αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης, παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς, δεν παύει να υπάρχει. Ιδιαίτερα στη φρικτή φυλακή της Γάζας (ωμή εκδήλωση φασισμού και βαρβαρότητας) η ανάγκη αντίστασης ταυτίζεται με την ανάγκη για ζωή. Δεν είναι υπερβολή λοιπόν το σύνθημα πως οι Τούρκοι αγωνιστές και η παλαιστινιακή Ιντιφάντα το δρόμο στους λαούς θα δείχνουνε για πάντα. Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς και τη βαρβαρότητα της επίθεσης κεφαλαίου ιμπεριαλιστών σ’ όλο τον πλανήτη οι λαοί αντιστέκονται, και αυτό δε θα πάψει. Είναι ανάγκη να βρούμε το κουράγιο και στη χώρα μας να τοποθετηθούμε πιο αποφασιστικά με την πάλη των λαών που είναι ο μόνος δρόμος για ένα ελπιδοφόρο αύριο για ολάκερη την ανθρωπότητα. Να δέσουμε την πάλη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο και την αντιλαϊκή πολιτική με την πάλη ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤ- Ισραήλ.

Η αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας, η φτώχεια που απλώνεται από το σύστημα της εκμετάλλευσης για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και πιο ισχυροί και οι πολεμικοί κίνδυνοι που πυκνώνουν αποδείχνουν πως η αντίσταση και ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστεί ο λαός όχι μονάχα το δίκιο, μα και την ίδια τη ζωή του. Οι βάσεις, η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και η βρώμικη συνεργασία της ντόπιας αστικής τάξης με το Ισραήλ και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, είναι θανάσιμοι κίνδυνοι για το λαό μας και το μέλλον του τόπου μας. Η ενίσχυση των σχέσεων φιλίας με τους γύρω λαούς και η αγωνιστική ενότητα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα στηρίγματά του, είναι ανάγκη ζωής για να μην πυκνώσουν ξανά τα καραβάνια των προσφύγων και η ήδη υπάρχουσα δυστυχία. Αυτή η αγωνιστική ενότητα μπορεί ταυτόχρονα να συμβάλλει στο άνοιγμα των δρόμων απελευθέρωσης των λαών. Να παρθούν άμεσα αποφάσεις για νέα διαδήλωση στην πόλη με όρους κοινής δράσης.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΧΑΝΙΑ 18-5-2021



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου