Τρίτη 25 Μαΐου 2021

ΕΞΩ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΦΟΡΟ USS IWO JIMA ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ!

Δεν πέρασαν ούτε 2 μήνες από τον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου ΑΙΖΕΝΧΑΟΥΕΡ στον κόλπο της Σούδας και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, καταφθάνει το ελικοπτεροφόρο USS Iwo Jima, για ανεφοδιασμό και αναψυχή των 2500 δολοφόνων μελών του πληρώματος.

Την ώρα που ο διπλανός λαός της Παλαιστίνης μετράει ακόμα νεκρούς από το αμερικανοστήριχτο σιωνιστικό δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, η κυβέρνηση προσφέρει γη και ύδωρ στους αμερικάνους φονιάδες. Βαθαίνει το πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης προσδοκώντας ρόλους και ''βοήθειες'' κάθε λογής, εμπλέκοντας το λαό στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των αμερικανονατοϊκών και επενδύοντας στις συνεργασίες με μια σειρά αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής. Οι υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις επεκτείνονται, νέες ετοιμάζονται, ολόκληρη η χώρα διατίθεται στους ιμπεριαλιστές προς πάσα χρήση , ενώ εκτοξεύονται οι δαπάνες για νέα όπλα, φρεγάτες, μαχητικά αεροσκάφη.


Επιτακτική ανάγκη του σήμερα, η αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη. Είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσει ο λαός να βάλει φρένο στην πολεμική εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, ο μόνος δρόμος για να απλώσει γέφυρες φιλίας και δεσμών πάλης με τους γύρω λαούς, ο μόνος δρόμος για να καταγγελθεί η πολιτική της αστικής τάξης που έχει βαμμένα τα χέρια της για όλα τα εγκλήματα που συντελούνται στην περιοχή. Είναι ανάγκη να δυναμώσει εκ νέου το αντιβασικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και στην πόλη μας, ενάντια στον καρκίνο της βάσης της σούδας, στον ερχομό τερατόπλοιων, να γίνει αφιλόξενος τόπος για τους αμερικάνους ράμπο που θέλουν αναψυχή και ξεκούραση μετά τις θηριωδίες σε χώρες και λαούς!


Είναι βαθιά ταξική, αντιλαϊκή και ωμή η διαχείριση της πανδημίας από τις δυνάμεις του κεφάλαιου και της κυβέρνησης για λογαριασμό του. Άλλο τόσο ωμή είναι και η πολιτική της άρχουσας τάξης, που τσακίζει τον εργαζόμενο λαό, ετοιμάζοντας τις επόμενες μέρες το αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το οκτάωρο, βυθίζει στη φτώχεια την εργατιά, χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία και τα όργανα πάλης των εργαζόμενων. Η ανάγκη όμως του λαού να θέλει να ζήσει είναι δεδομένη, κόντρα στις επιδιώξεις ξένου και ντόπιου κεφάλαιου που απλώνουν τη φτώχεια, εντείνουν την εκμετάλλευση και φτάνουν μέχρι την απαίτηση να γίνει ο λαός και η νεολαία κρέας για τα κανόνια των πολέμων τους.


Ολομέτωπη η επίθεση, που δείχνει την ανάγκη να δεθεί η πάλη για να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο με την πάλη για την υπεράσπιση της ειρήνης, που θα βάζει στο στόχαστρο την άρχουσα τάξη και τους ιμπεριαλιστές προστάτες της. Γιαυτό και πρέπει να προσπεραστούν οι αντιλήψεις και η πολιτική στόχευση δυνάμεων που αναφέρονται στο κίνημα, οι οποίες επιμένουν να μην εμπιστεύονται τη μαζική λαϊκή πάλη και αναλώνονται στο να κάνουν αυτοαναφορικές ή συμβολικές κινητοποιήσεις.


ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ!

ΕΞΩ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου