Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ

 ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας τα άσφαιρα πυρά και την υποκρισία της αστικής αντιπολίτευσης        (ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ) και την φανερή απροθυμία διοργάνωσης ουσιαστικού απεργιακού αγώνα από τη συνδικαλιστική ηγεσία και τους ρεφορμιστές, προχωρά με θράσος και κυνισμό στην ψήφιση του αντεργατικού τερατουργήματος που με μιας καταργεί το 8ωρο, την κυριακάτικη αργία και το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία.

Οι δυνάμεις του κεφαλαίου συνεχίζουν την πολιτική των μνημονίων θεσμοθετώντας ακατάπαυτα την ήδη υπάρχουσα στυγνή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων για να την εντείνουν παραπέρα και να επιβάλλουν ένα νέο εργασιακό τοπίο που να συνάδει με την καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα της εποχής μας.

Η ίδια η ζωή του εργαζόμενου πρέπει τώρα να γίνει θυσία στο όνομα μιας «ανάπτυξης» που το μόνο που εγγυάται είναι κέρδη για το κεφάλαιο. Η δωρεάν περίθαλψη, το δικαίωμα της νεολαίας στις σπουδές, τα δημοκρατικά δικαιώματα γίνονται επίσης θυσία, ενώ νέο κύμα ακρίβειας λεηλατεί το πενιχρό εισόδημα των εργαζόμενων ανθρώπων της βιοπάλης. Ταυτόχρονα πυκνώνουν σε πλανητική κλίμακα οι πολεμικοί κίνδυνοι απειλώντας τα παιδιά της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων με τον  κίνδυνο να γίνουν ανά πάσα στιγμή κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζουν στην χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο οι άνθρωποι της εργασίας που μοχθούν και παράγουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας.

Να γιατί είναι σημαντικό να απεργήσουμε και να βγούμε μαζικά στο δρόμο και την Τετάρτη 16 Ιούνη. Το απεργιακό τερατούργημα αν περάσει θα επιδεινώσει τη ζωή των εργαζόμενων. Όμως δεν είναι ούτε η αρχή ούτε το τέλος της αντεργατικής επίθεσης. Από την άλλη  έστω και αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμα η κυβέρνηση και το σύνολο των δυνάμεων του κεφαλαίου και οι παρατρεχάμενοί τους, δε θα ξεμπλέξουν με τους εργαζόμενους . ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ Ν’ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ. Η ταξική πάλη δε καταργείται με νόμους. Η κρατική τρομοκρατία και η απαγόρευση της απεργίας και της διαδήλωσης δε θα περάσουν. Το κεφάλαιο θέλει να αυγατίζει τα κέρδη του, μα οι εργαζόμενοι θέλουν να ζήσουν.

Ο αγώνας για τη ζωή θα ανατρέψει τους αρνητικούς συσχετισμούς.

Το δίκιο του εργάτη θα ανατρέψει τη βαρβαρότητα.

Χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δε γίνονται.

Να ενισχύσουμε τις παρακαταθήκες στο δρόμο του αγώνα που είναι ο μόνος τρόπος για την υπεράσπιση της ζωής και δίκιου μας.

Όλοι στον απεργιακό αγώνα της Τετάρτης 16 Ιούνη

Πρωτοβουλία  Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου