Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) το Σάββατο 16/4 7μμ στην πλ. Άνω Σπλάνζιας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Σάββατο 16 Απρίλη 7.00μ.μ. Πλατεία Πάνω Σπλάντζια (πίσω από το Ωδείο)


Η Ουκρανία είναι άλλη μία χώρα που ρημάζεται και η ζωή και το μέλλον του λαός της καταστρέφεται στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Όμως, με κυρίαρχη τη σύγκρουση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ, οι παροξυσμένοι σήμερα ανταγωνισμοί σε όλα τα πεδία, τροφοδοτούν με νέα ένταση την επίθεση στους λαούς.


Οι πολεμικές δαπάνες εκτοξεύονται και η δυνατότητα καταστροφής των νέων όπλων επεκτείνεται συνεχώς. Οι πολεμικοί κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται. Οι τυχοδιωκτισμοί της εξαρτημένης αστικής τάξης παρέχουν τη χώρα ολοκληρωτικά στην πολεμική διάταξη των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ μόνο που αυτή τη φορά απέναντι δεν είναι το Ιράκ ή η Λιβύη, αλλά η ιμπεριαλιστική Ρωσία. Η χώρα μας εμπλέκεται με πρωτόγνωρα επικίνδυνο τρόπο στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση, που απειλεί ολάκερη την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της δουλειάς σε κάθε χώρα.


Ήδη αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας, οι εργαζόμενοι άνθρωποι, τα παιδιά τους και οι απόμαχοι της δουλειάς απειλούνται με βαθειά φτώχεια και ανέχεια από τη λεηλασία του εργατολαϊκού εισοδήματος λόγω της αλματώδους ακρίβειας. Για το ΚΚΕ(μ-λ) ήταν πάντα ξεκάθαρη η φύση του συστήματος της εκμετάλλευσης. Ήταν πάντα ξεκάθαρο πως η ζωή και το μέλλον κρίνεται στο πεδίο της ταξικής πάλης. Με πλήρη επίγνωση των αρνητικών συσχετισμών και της ζοφερής κατάστασης που επιβάλλουν κεφάλαιο – ιμπεριαλιστές ένα παραπάνω σήμερα θα επιμείνουμε. Μοναδική αλλά υπαρκτή ελπίδα είναι η πάλη των λαών.


Μέσα στην αρνητικότητα των περιστάσεων παραμένουμε αισιόδοξοι έχοντας ξεκάθαρο πως οι λαοί θα επιμένουν να θέλουν να ζήσουν και δε θα χαρίσουν έτσι απλά στο σύστημα τη ζωή και το δίκιο τους.


  • Πάλη για την Ειρήνη με τους λαούς Όχι με τους φονιάδες των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ


  • Πάλη για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς- μεροκάματα- συντάξεις στο κόστος της ζωής


  • Να μη χαρίσουμε τη ζωή, το δίκιο και το μέλλον μας στο σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου


Οργάνωση Χανίων ΚΚΕ(μ-λ)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου