Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Από την πορεία της Πέμπτης για τις διώξεις φοιτητών


Γύρω στα 150 άτομα,κυρίως νεολαίοι συγκεντρώθηκαν στη πλατεία αγοράς στο συλαλλητήριο που καλούνταν για τις διώξεις των 8 φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.Υπήρχαν πανό απο το  φοιτητικό σύλλογο του Πολυτεχνείου,τη Πρωτοβουλία Αντίστασης,το Ναρ,τη Ρόζα Νέρα καθώς και πανό με υπογραφή εργατικά σωματεία και φοιτητικοί συλλογοι όπου στηριζόταν από μέλη του ΚΚΕ.

Ακολούθησε διαδήλωση στο κέντρο της πόλης όπου τον τόνο έδωσαν τα συνθήματα ενάντια στη κρατική τρομοκρατία και καταστολή.

Το στησιμο των φοιτητοδικείων είναι σε πλήρη εξέλιξη(τη Τετάρτη ήταν οι απολογίες των φοιτητών) με βαριές κατηγορίες για κακουργήματα και  με πολιτικό  στόχο την επιβολή σιγή ιχθύος μεσα στις σχολές αλλά και να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στη πόλη.Αποτελούν συνέχεια και κλιμάκωση των διώξεων και των προστιμων που είχαν πέσει για τις κινητοποιήσεις μέσα στη πανδημία(και παραμένουν   ενεργές) καθώς και των εφόδων της ασφάλειας σε σπίτια φοιτητών το ίδιο διάστημα.

Παραμένει  ζητούμενο να ανοίξει το θέμα των δημοκρατικών ελευθεριών με μαζικούς όρους πρώτα και κύρια μέσα στο φοιτητικό συλλογο,αλλά και στο λαό της πόλης.Η απευθυνση στον λαό με όρους μαχητικής υπεράσπισης  δικαιώματος του να αντιστέκεται και να παλεύει  καθόλου δε μπορεί να εξαντλείται με ερωτήσεις στη βουλή ή με κάποια συμβολικά ψηφίσματα σωματείων που αναφέρονται στο ΠΑΜΕ.

Σε αυτή τη κατευθυνση είναι αναγκαίο να ξεπεραστούν οι αυταπάτες που ψάχνουν  για εκλογικές λύσεις στα προβλήματα του λαού ή αναζητούν απαντήσεις στις διώξεις στη παραίτηση μιας υπουργού,λες και αν αλλάξουν τα πρόσωπα θα ανατραπεί η πολιτική τους.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου