Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

ΜΑΣ ΣΕΡΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ! ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΙΑ!

 Ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ Μπλίνκεν έρχεται στις 21 Φλεβάρη στην Ελλάδα για να απαιτήσει ακόμα μεγαλύτερη στράτευση στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Την ίδια ώρα στην Ουκρανία,όπου κοντεύει ένας χρόνος ανθρωποσφαγής ,η σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας κλιμακώνεται και αγριεύει. Ένας άδικος πόλεμος για το ξαναμοίρασμα του κόσμου από τους ιμπεριαλιστές,που τον πληρώνουν ήδη βαριά οι λαοί, και κινδυνεύουν να τον πληρώσουν ακόμα βαρύτερα.

 

Το γεράκι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού με την έλευση του εν μέσω προεκλογικής περίοδου, θα δρομολογήσει την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό που εξελίσσεται στην Ουκρανία. Θα επιδιώξει  διευθετήσεις του  αντιδραστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού ώστε να υπηρετηθεί με καλύτερους όρους η σύγκρουση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

 

Οι φονιάδες των λαών έχουν ήδη μετατρέψει τη βάση της Σούδας,μια σειρά άλλες βάσεις και λιμάνια της χώρας σε προκεχωρημένα ορμητήρια τους στη περιοχή. Τις  επόμενες μέρες στη Σούδα θα υπάρχει συνωστισμός πολεμικών πλοίων, καθώς θα καταπλεύσουν το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ ,το αμερικάνικό πολεμικό  USS  H.W.Williams καθώς και ένα ισπανικό ελικοπτεροφόρο!

 

Ο λαός και η νεολαία της πόλης έχουν κάθε λόγο να βροντοφωνάξουν πως ο Μπλίνκεν είναι ανεπιθύμητος στη χώρα. Έχουν ανάγκη ζωής να αντισταθούν στη πολιτική της  υποτέλειας και των τυχοδιωκτισμών που σέρνει όλο και πιο βαθιά τη χώρα στο πόλεμο .Κρίσιμο να γίνουν βήματα προς τη συγκρότηση του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

 

Η Κομματική Οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) στα πλαίσια της πανελλαδικής πρωτοβουλίας για να γίνουν διαδηλώσεις την ημέρα της επίσκεψης Μπλίνκεν ,επιχείρησε εδώ και μέρες  τον συντονισμό με  οργανώσεις,συλλογικότητες και φορείς της πόλης,πραγματοποιώντας   ανοιχτή σύσκεψη τη προηγούμενη Δευτέρα  και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και σπουδών. Καλεί το λαό και τη νεολαία  σε αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο   την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 7μμ στη Πλατεία Αγοράς ,την ημέρα της επίσκεψης του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις τις επόμενες μέρες για να προπαγανδιστεί το συλλαλητήριο πλατιά στο χανιώτικο λαό αλλά και για να καταγγελθεί η παρουσία των πολεμικών πλοίων στο κόλπο της Σούδας και η μετατροπή του τόπου μας σε νατοϊκό στρατόπεδο.

 

·       ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΕΞΩ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ!

 

·       ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ!ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!

 

·       ΖΗΤΩ Η ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ!

 

·       ΗΠΑ -ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ,ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

 

Κ.Ο. Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ)                                       16/2/2023

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου