Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Ανταπόκριση απο την αντιπολεμικη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στις 21/02

 

Με πλήρη επίγνωση των αρνητικών όρων και το έλλειμμα της αντιπολεμικής πάλης εδώ και ένα χρόνο που εξελίσσεται  το ανθρωποσφαγείο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΡΩΣΙΑΣ στην Ουκρανία, η οργάνωση στα Χανιά τις τελευταίες βδομάδες έδωσε βάρος στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική πρωτοβουλία που πήρε το ΚΚΕ(μ-λ) πανελλαδικά με αφορμή την επίσκεψη Μπλίνκεν.

Η προσπάθεια συντονισμού και συμπόρευσης με άλλες οργανώσεις ξεκίνησε με τη σύσκεψη που κάλεσε η οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) αρκετά έγκαιρα και συνεχίστηκε, παρά τις διαφορετικές ιεραρχήσεις άλλων οργανώσεων με επαφές και ψηφίσματα σε μαζικούς χώρους μέχρι τις τελευταίες μέρες.

Με προκηρύξεις και ανακοινώσεις τύπου του ΚΚΕ(μ-λ) και της Πρωτοβουλίας Αντίστασης έγιναν παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, που έστω και αν ήταν οι μοναδικές φωνές, ωστόσο αποφασιστικά κατήγγειλαν την κλιμακούμενη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο. Εμπλοκή που εκδηλώνεται με κάθε τρόπο και κυρίως με την επέκταση των βάσεων των ΗΠΑ που μετατρέπουν τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριό τους και αποκαλύπτουν τους κινδύνους της τυχοδιωκτικής πολιτικής του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και εκμετάλλευσης.  Παρεμβάσεις υπήρξαν και στον τύπο και σε ραδιόφωνο, ενώ με προκήρυξή τους παρέμβηκαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις στο Πολυτεχνείο Κρήτης και η Ταξική Πορεία υγειονομικών στο νοσοκομείο.

Παρά τη μικρή μαζικότητα, γύρω στους 150 αγωνιστές για αρκετή ώρα με μικροφωνική και πορεία στο κέντρο της πόλης  διαδήλωσαν αγωνιστικά την εναντίωση στον άδικο και επικίνδυνο πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας σαν κομμάτι της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής. Η πραγματικότητα των αρνητικών συσχετισμών που δεν προσπερνιέται με κόλπα και βερμπαλισμούς δεν είναι υποχρεωτικό να οδηγεί σε απογοήτευση αυτούς που τάσσονται με  την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου του λαού. Πόσο μάλλον σε μια εποχή που η ωμότητα του πολέμου και συνολικής επίθεσης κεφαλαίου- ιμπεριαλιστών  αποκαλύπτει την πραγματική φύση του συστήματος που καταρρίπτει  αυταπάτες ολόκληρων χρόνων των οπαδών των εύκολων λύσεων. 

Στη συγκέντρωση εμφανίστηκε αξιόλογο μπλοκ του φοιτητικού συλλόγου και του ΚΚΕ(μ-λ) και άμαζα πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και της ΛΑΕ. Το ΚΚΕ δεν ένιωσε την ανάγκη για καμιά κινητοποίηση στα Χανιά έστω κι αν στον κόλπο της Σούδας η δραστηριότητα της βάσης εντείνεται και ο νέος ναύσταθμος μπαίνει ταχέος σε φάση υλοποίησης.

Η υπόθεση της στήριξης της λαϊκής πάλης σίγουρα πέφτει στις πλάτες αυτών που την πιστεύουν και αυτό θα γίνει φανερό αμέσως μετά τις εκλογές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου