Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Μαζική καταδίκη της επίσκεψης του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Μπλίνκεν και της πολιτικής της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο


 Ανακοίνωση – κάλεσμα

 Παράλληλα με μια προσπάθεια συντονισμού με συλλογικότητες – οργανώσεις και μαζικούς φορείς της πόλης από τη μέρα της σύσκεψης που κάλεσαν η οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ), η Πρωτοβουλία Αντίστασης ξεκίνησε ήδη να προπαγανδίζει τη διαδήλωση που μέχρι στιγμής προφορικά έχει συμφωνηθεί για την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 7.00μ.μ. ημέρα επίσκεψης του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα μας.

 

Είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ για το λαό, γιατί η επίσκεψή του θέλει να ενισχύσει την εμπλοκή της χώρας στον άδικο πόλεμο ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΡΩΣΙΑΣ. Ήδη, τουλάχιστον τέσσερα νατοϊκά αεροπλανοφόρα με τις αρμάδες τους πλέουν γύρω από την Κρήτη και στο Αιγαίο, ενώ ο ναύσταθμος της Σούδας επεκτείνεται με γρήγορες διαδικασίες.

 

Σήμερα η Πρωτοβουλία Αντίστασης πραγματοποιεί μαζικό μοίρασμα προκήρυξης σε μαζικούς χώρους και  στο κέντρο της πόλης με ντουντούκα.. Το Σάββατο στις 11.00π.μ. θα γίνει μαζική εξόρμηση με μικροφωνική και προκήρυξη καλέσματος στη συγκέντρωση καταγγελίας της επίσκεψης Μπλίνκεν, ενώ παράλληλα θα καταγγέλλεται ο ελλιμενισμός του Σαρλ Ντε Γκολ των Γάλλων ιμπεριαλιστών στον κόλπο της Σούδας.

 

Ακολουθεί η προκήρυξη – κάλεσμα 

 

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΡΩΣΙΑΣ

Δημοκράτισσες- δημοκράτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες  Ένα χρόνο κλείνει το ανθρωποσφαγείο στην Ουκρανία με  κυρίαρχη την τάση κλιμάκωσης και ανοικτά τα σενάρια του ολέθρου. ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΡΩΣΙΑ βρίσκονται σε πρωτόγνωρη σύγκρουση σαν αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που όξυνε η κρίση του συστήματος η οποία τώρα ανατροφοδοτείται από έναν πόλεμο που δε θα τελειώσει εύκολα και απλά, γιατί κανένα ιμπεριαλιστικό κέντρο δεν αντέχει ή δεν ανέχεται να χάσει.

Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Υφίστανται και θα υποστούν πολλά περισσότερα δεινά οι λαοί σ’ όλο τον κόσμο και η ίδια η παγκόσμια ειρήνη όσο καθυστερούν  να  πυκνώσουν και να δυναμώσουν οι αντιστάσεις των λαών απέναντι στη βαρβαρότητα κεφαλαίου- ιμπεριαλιστών. Και στη χώρα μας και παντού η αντίσταση στη λεηλασία των μισθών και στο λαϊκό εισόδημα αντικειμενικά αλληλοτροφοδοτείται με την πάλη ενάντια στον πόλεμο και οι καθυστερήσεις είναι αποτέλεσμα της διάλυσης εδώ και δεκαετίες του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος.

Στη χώρα μας, η ανέχεια και η εξαθλίωση που οδηγούνται μεγάλα κομμάτια εργαζόμενων – συνταξιούχων και η νεολαία, αποτελούν σαφή επιτυχία της πολιτικής όλα στο κεφάλαιο όλα για το κεφάλαιο, που πράγματι τα κέρδη του ανακάμπτουν πάνω στα συντρίμμια των κατακτήσεων των ανθρώπων της δουλειάς. Αυτή είναι η μια πλευρά του ζόφου με τραγικές εκδηλώσεις στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση των ταξικών φραγμών και στην καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων που δεν έχουν να φάνε. Εξίσου ζοφερή και ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η πραγματικότητα της εμπλοκής της χώρας μας στον άδικο πόλεμο ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΡΩΣΙΑΣ. Οι πολλαπλές αποστολές βαρέων όπλων συμπληρώνουν τη μετατροπή της χώρας απ’ άκρη σ’ άκρη σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ με φανερή και δραστήρια συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση σε συμφωνία με το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού άκρως τυχοδιωκτικά και επικίνδυνα μπλέκει τη χώρα σ’ έναν μεγάλο πόλεμο χάριν των αστικών βλέψεων και για την ενίσχυση του ντόπιου συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Αυτό έρχεται να υπηρετήσει η  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΙΛΝΚΕΝ εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ γέμισαν τη χώρα βάσεις και τις θάλασσες αεροπλανοφόρα και πολεμικές ασκήσεις των ιμπεριαλιστών. Εδώ και χρόνια τους δίνουν δις για όπλα σε μια ατέρμονη κούρσα εξοπλισμών με την τούρκικη αστική τάξη. Τώρα ο Μπλίνκεν θα ζητήσει ακόμη μεγαλύτερη γεωπολιτική συμμόρφωση και εμπλοκή στην  εξελισσόμενη σύγκρουση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ από τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια ως το επίκεντρο της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία. Οι κίνδυνοι από την υποθήκευση της χώρας στα σχέδια των μεγαλύτερων φονιάδων των λαών των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ είναι θανάσιμοι για το λαό μας και τους γύρω λαούς. Αυτό προσπαθεί να κρύψει η ελεεινή υποκριτική διπλωματία των σεισμών που πατρονάρουν οι ΗΠΑ για να ενεργοποιήσουν ξανά σ’ αυτή τη φάση τη διατεταγμένη «φιλία» στο Αιγαίο- Μεσόγειο για να ενισχυθεί η νατοϊκή συνοχή για την κλιμάκωση του πολέμου. Ήδη ήρθε στη Σούδα ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσούνης, και ήδη προχωρά η επέκταση του ναυστάθμου για χρήση από ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Αυτές τις μέρες στη Σούδα δένει το τερατόπλοιο των Γάλλων ιμπεριαλιστών Σαρλ Ντε Γκολ. Στον Πειραιά έδεσε το George Bush των ΗΠΑ και σ’ όλο το Αιγαίο τους επόμενους μήνες οι ασκήσεις με αεροπλανοφόρα και πολλαπλές συμμετοχές θα πάρουν φωτιά. Είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία δήλωσε με θράσος, κυνισμό και απίθανο τυχοδιωκτισμό ο Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ. Αυτός ο πόλεμος είναι άδικος και επιτακτική ανάγκη για τους λαούς η αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική πάλη. Οι ιμπεριαλιστές με το αίμα των λαών ξαναμοιράζουν τον κόσμο. Μόνο η πάλη των λαών μπορεί να τους φράξει το δρόμο. Άλλος δρόμος για την ειρήνη, το δίκιο και τη ζωή δεν υπάρχει.

Αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Τρίτη 21 Φλεβάρη 7.00μ.μ. πλατεία Αγοράς

ΕΞΩ Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

     Πρωτοβουλία Αντίστασης  Χανιά 16-2-2023

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου