Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Την Κυριακή στο Ιτζεδίν και καθημερινά στους λαϊκούς αγώνες κι ας γράφουν ότι νομίζουν…


Δε θα ασχοληθούμε καθόλου από την πλευρά μας με τον καθένα που, για τους λόγους του, ενοχλείται από την αφισοκόλληση της οργάνωσής μας ή γενικότερα από το κατακτημένο με αγώνες και αίμα δικαίωμα της ελεύθερης διάδοσης των ιδεών ή ίσως το ξεχνάει ιεραρχώντας το ψώνιο του ενάντια στις αφίσες και το γκράφιτι.
Άλλωστε οι συκοφαντίες για μη σεβασμό, από τους αφισοκολλητές των αριστερών οργανώσεων, μνημείων της πόλης από αυτούς που δεν ενοχλούνται καν από τη μεθόδευση ενεχυρίασης και ξεπουλήματος τους στους ιμπεριαλιστές δανειστές, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλεί στον κάθε λογικό άνθρωπο. Δε μπορούμε όμως να μην ασχοληθούμε με μια σειρά δημοσιογραφικά σάϊτ και ιδιαίτερα την εφημερίδα Χανιώτικα Νέα η οποία θέλει να εμφανίζεται και δημοσιογραφικά έγκυρη…

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε τον τίτλο της επιστολής του Ν. Στεργιάδη που δημοσιεύεται στις 4-10-2018. Σίγουρα όμως ο υπέρτιτλος με χοντρά γράμματα «Ακύρωση της εκδήλωσης του ΚΚΕ(μ-λ) στο φρούριο Ιτζεδίν» ήταν ιδέα και ευθύνη της εφημερίδας. Ξέρουν καλύτερα από τον καθένα οι υπεύθυνοι των σάϊτ και των εφημερίδων πως λειτουργούν τα χοντρά γράμματα και πως οι περισσότεροι αναγνώστες δε διαβάζουν καν τα «ψιλά γράμματα». Οι ίδιοι ξαφνιαστήκαμε διαβάζοντας τον τίτλο μέχρι να διαβάσουμε την επιστολή και να δούμε ότι ο υπογράφων ευτυχώς δεν είναι κάποιος που αποφασίζει και διατάζει, αλλά τελικά ένας αρθρογράφος επιστολών που για ανάλογα ζητήματα έχει καταφερθεί σχεδόν κατά πάντων. Πρόσφατα ζήτησε επίσης ακύρωση για το φεστιβάλ των Αναιρέσεων, πιο παλιά για το 12ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ, ενώ δε δίστασε να βάλει στο στόχαστρο την ίδια την εκκλησία και τους ρασοφόρους της. Βέβαια στην τελευταία περίπτωση όλως τυχαίως η επιστολή δεν είδε το φως της δημοσιότητας ούτε από τα Χ.Ν. ούτε από τοπικά σάϊτ. Αντίθετα στη χθεσινή περίπτωση που αφορά το ΚΚΕ(μ-λ) και την πολιτική εκδήλωσή του στο Ιτζεδίν η «αντικειμενική» δημοσιογραφία ξεσάλωσε.
Ενοχλούμε όταν επιδιώκουμε την κινητοποίηση του κόσμου ενάντια στη βάση του θανάτου στον τόπο μας, που μας μπλέκει στον πόλεμο, σπέρνει καρκίνο σε μας και θάνατο στους γύρω λαούς. Το ζήσαμε σε προηγούμενες αφισοκολλήσεις με δημοσιεύματα ανάλογης εμπάθειας με αφορμή εκείνη τη φορά, όχι ρύπανση με τις αφίσες μας των ιστορικών μνημείων, αλλά… των κάδων καθαριότητας.
Ενοχλούμε όπως φαίνεται και με την εκδήλωση στο Ιτζεδίν με βάση τη σημειολογία του, διάφορους περισσότερο από το Ν. Στεργιάδη και το έχουμε καταλάβει. Ενημερώνουμε εχθρούς και φίλους, και το νιώθουμε πως είναι πολλοί ιδιαίτερα οι φίλοι μας, πως την εκδήλωση θα την πραγματοποιήσουμε την Κυριακή 7 του Οκτώβρη στις 11 το πρωί στο Ιτζεδίν και θα είναι και επιτυχημένη για τα μέτρα μας. Επιτυχημένη γιατί εμείς τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, των κομμουνιστών και ολάκερου του λαού μας συνεχίζοντας καθημερινά, αποφασιστικά και μ’ όλες μας τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή της λαϊκής πάλης. Στηριζόμαστε στις δικές μας (μικρές και το γνωρίζουμε) δυνάμεις και όχι στα ΜΜΕ και δεν εξαρτόμαστε από τη θετική ή αρνητική προβολή τους.
Μας πεισμώνουν είναι αλήθεια κάτι τέτοια και μας διδάσκουν όμως αυτό που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε. Πως είμαστε εχθροί με το σύστημα της εκμετάλλευσης του ιμπεριαλισμού και του πολέμου (δίκιο έχουν). Το ίδιο άλλωστε ισχύει και με τον εχθρό λαό όταν απεργεί για το μεροκάματο (παράνομες οι απεργίες) ή όταν διαδηλώνει ενάντια στον πόλεμο και στους ιμπεριαλιστές φονιάδες των λαών (τρομοκράτης ο λαός μας έλεγαν παλιότερα εκ των ΗΠΑ). Μας υπενθυμίζουν επίσης πως πρέπει να ενισχύουμε μέσα από την καθημερινή πάλη μας τους δεσμούς μας με την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία για να δεθούμε ξανά, ακόμα πιο γερά και από το ένδοξο παρελθόν, στους νέους γύρους μεγάλων αγώνων που δε θα λείψουν από το μέλλον του τόπου μας. Γιατί η ιστορία δε τελείωσε! Οι λαοί όχι μόνο θα σηκώσουν κεφάλι ξανά και ξανά, μα μπορούν να νικήσουν.
Και όσοι δεν αντέχουν το άδικο της εκμετάλλευσης, τους άδικους πολέμους, τη σύγχρονη βαρβαρότητα και τις ωμές ασχήμιες της πρέπει να φροντίσουμε γι’ αυτό.

Χανιά 4-10-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου