Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Εξαίρετη εξαίρεση των Νατοϊκών από τον περιορισμό των εξαιρετέων μετακινήσεων σε πολίτες


Το κοκαλάκι της νυχτερίδας φαίνεται να κρατάει προκλητικά η Κρήτη και ειδικά η προς Ιταλία μεριά της για το απρόσβλητο από τον κορωνοϊό στις νατοϊκές εγκαταστάσεις.
 Αντίθετα μια σειρά σημαντικών στρατιωτικών ασκήσεων της ατλαντικής (υπερατλαντικής δηλαδή)  «συμμαχίας» (συμμορίας)  έχουν ακυρωθεί. Από την «Gold Response» στη Νορβηγία μέχρι το μεγαλύτερο τη τελευταία 25ετία  διακλαδικό γυμνάσιο (Defender Europe 2020)  του δυτικού «αμυντικού» συμφώνου με τη συμμετοχή 38.000 στρατιωτών από 18 κρατικά μέλη.
Προφανώς ο λόγος ματαίωσης οφείλεται στον νέο και αόρατο (παρά τη διαστημικά εκτοξευμένη πολεμική τεχνολογία και ικανή να ανιχνεύει «καρφίτσα»  σε αποστάσεις εκατομμυρίων ετών φωτός) εχθρό. Ήδη στις αρχές του Απρίλη μόνο στο αεροπλανοφόρο Ρούσβελτ τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τα ογδόντα. Ενώ κατάφερε να εισχωρήσει μέχρι και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Όμως στη σύντμηση του  35ο παράλληλου και  24ο μεσημβρινού (Κρήτη)  κάτι πρωτοφανές συμβαίνει. Αποδεικνύεται πως τα διαμάντια (των βάσεων) είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στον τρισκατάρατο μικροοργανισμό. Ίσως η ραδιενέργεια και τα τοξικά των πυραύλων να τον εξουδετερώνουν.
Αποτέλεσμα λοιπόν,  η μια μετά την άλλη πολεμική προσομοίωση και παρά τον παγκόσμιο πανικό με απτόητο φρόνημα ευδοκίμως  περαιώνονται σε ετούτη την «ευλογημένη»  περιοχή του πλανήτη. Έτσι στις 6 Μάρτη έληξε η “Dynamic Manta 20”   και τη σκυτάλη παρέλαβαν πάραυτα στις 20 Μάρτη δίπλα στη μεγαλόνησο οι μονάδες SNMG2 και SNMCMG2. Ανάσα δεν παίρνει ο αγώνας των αμερικάνων  για το βάθεμα της «ασφάλειας και ειρήνης»  στη Συρία και το άπλωμα τους παραπέρα. Παρόμοια στη Σούδα το γνωστό κατηχητικό του ΚΕΝΑΠ συνεχίζει εντατικά τις επιμορφωτικές διατριβές  του στη θεάρεστη  τέχνη του «διαμελίζειν και απανθρακώνειν» λαούς. Με μαθητούδια ακόμη και μαροκινούς πάσχοντες από τον ιό.
Αργά ή γρήγορα η μάχη με τον «αδυσώπητο» εχθρό της ανθρωπότητας θα τερματίσει νικηφόρα. Μέχρι τον πιθανό θανατηφόρο ερχομό του  επόμενου επισκέπτη και ομόλογου του σημερινού. Απρόσκλητα  ή μη.
Μονάχα οι επίσημοι στρατηγοί της τωρινής αναμέτρησης με το δήθεν αθέατο θηρίο πασχίζουν με παντοίους τρόπους να ενισχυθούν τα μάλα επωφελούμενοι του κουρνιαχτού της καθήλωσης των μαζών. Μέσα  σε έναν συνεχιζόμενο εδώ και χιλιετίες κηρυγμένο και μέχρι τελικής πτώσης  πόλεμο. Μεταξύ των δυο βασικότερων μονομάχων της ιστορίας. Εκείνου της μαύρης αντίδρασης , εκμετάλλευσης, κατάπνιξης του δίκιου, του σε ανειρήνευτη  σύγκρουση με τον άλλο. Αυτόν  που απαρτίζεται από τις δυνάμεις του τίμιου μόχθου.
Ευελπιστούν τουτέστιν τα ένοχα, μειοψηφικά και ολοφάνερα καθάρματα  της κοινωνίας να γονατίσουν ακόμη περισσότερο τον πελώριο και σε λήθαργο ταξικό τους αντίπαλο. Να τον κατρακυλήσουν πολλά σκαλοπάτια χαμηλότερα. Εργασιακά, ιδεολογικά, απελευθερωτικά.
Ώστε λαός και εργαζόμενοι ακόμη πιο εξασθενημένοι  να γίνονται πιο εύκολη βορά  στην απανθρωπιά του κάθε εργοδότη. Γυμνοί από οράματα και πιο πειθήνιοι στην καταπιεστικότατα των κυρίαρχων. Και σαφέστατα όταν ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός παρατήσει τα όργανα, τα οποία κρατά αυτή την περίοδο  στα ερευνητικά εργαστήρια και αρπάξει τα ατόφια πολεμικά σύνεργα του, τότε η επικινδυνότητα του κορωνοϊού δίχως  παραμικρή υπερβολή θα αποδειχτεί μικροσκοπική. Ανεπαίσθητο τσίμπημα ενός άκακου ψήλου συγκριτικά με κατασπάραγμα αγέλης λύκων.
Τότε η Κρήτη με τη βάση κολοσσό και τα τόσο καλά ακονισμένα  παρελκόμενα δεν θα έχουν το προνόμιο της «ανθεκτικότητας» στην πανδημία και άρα στην άφοβα αδιάκοπη διεξαγωγή κάθε εκπαιδευτικής  δραστηριότητας και προπολεμικής προετοιμασίας. Επουδενί θα εξαιρεθεί του κανόνα. Τουναντίον θα συγκαταλέγεται στις πρωτιές της καταστροφής, σαν αυτός ο ανά την υφήλιο νευραλγικότατος στόχος γίνεται  στάχτη από το πρώτο κιόλας πυρηνικό βόλι του ξανθού γένους του Παΐσιου.
ΚΜ  μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου