Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη σε συνθήκες στυγνής εκμετάλλευσης και μεγάλων κινδύνων. Σ’ όλο τον πλανήτη η εργατική τάξη και οι λαοί τήρησαν τα μέτρα που πρότειναν οι γιατροί κατά της πανδημίας αλλά η εγκληματική στάση των κυβερνήσεων του κεφαλαίου ευθύνεται ήδη για εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και οι κίνδυνοι από την πανδημία και από την συνολική βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης είναι μπροστά. Στο όνομα του καπιταλιστικού κέρδους οι δαπάνες για την υγεία θεωρούνται σπατάλες. Ενώ η υγεονομική κρίση γίνεται ευκαιρία για προβάρισμα μέτρων φασιστικοποίησης για να επιβληθούν οι νέοι γύροι επίθεσης κατά των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στη δουλειά και τη ζωή. Ήδη στα ιμπεριαλιστικά κέντρα της Δύσης παρά τις συνεχιζόμενες εκατόμβες οι εργαζόμενοι σπρώχνονται ξανά στη δουλειά και ας μην ξεχνάμε ότι τα εργοστάσια δεν σταμάτησαν στιγμή όπως και μια σειρά άλλοι κλάδοι παραγωγής, εμπόριο κτλ.Θέλουν τώρα να φορτώσουν ολοκληρωτικά την κρίση του συστήματος τους που έτσι και αλλιώς θα ξαναξέσπαγε χειρότερη και από το 2008 (όπως προβλεπόταν άλλωστε), στον κόσμο της δουλειάς.

Γι’ αυτό απαγορεύουν τις εκδηλώσεις αγώνα και τιμής στην κόκκινη πρωτομαγιά. Θέλουν την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους φοβισμένους και διαλυμένους, για να επιβάλουν ξανά την φτώχεια και την εξαθλίωση. Όμως η εργατική τάξη και όλος ο κόσμος της δουλειάς έχει ανάγκη να παλέψει για να ζήσει. Αυτή η ανάγκη οδηγεί στην Αντίσταση στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού. Μέσα από την αντίσταση η εργατική τάξη θα ξαναβρεί την ιστορική της αποστολή.

 Την Παρασκευή 1 Μάη στις 10.30π.μ. στην πλατεία της Αγοράς διαδηλώνουμε για δουλειά , για δικαιώματα και για ίση-πλήρη-δωρεάν περίθαλψη για όλους. 

Κομμούνα, Σικάγο, Οκτωβριανή επανάσταση, αντιφασιστική νίκη των λαών. Ζήτω η Κόκκινη Πρωτομαγιά. Στο δρόμο της Αντίστασης να ξαναβρούμε το κόκκινο νήμα της πάλης για έναν κόσμο ανθρωπιάς.
Χανιά 28/5/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου