Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-9, 12.00 πλ. ΑΓΟΡΑΣ


Όταν καταργείται το οχτάωρο και οι μισθοί φτώχειας με τις ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης (ενοίκια- καύσιμα- τρόφιμα- κ.λπ.) γίνονται μισθοί και μεροκάματα πείνας . Όταν απαξιώνεται ο μόχθος των ανθρώπων που παράγουν τον πλούτο της κοινωνίας. Όταν αποκαλύπτεται η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα των καταστροφών (Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, Ουκρανία), αλλά και το αυτονόητο της αδυναμίας των ιμπεριαλιστών φονιάδων να γίνουν αποδεκτοί και μάλιστα με ροδοπέταλα όπως είπαν τις πρώτες μέρες κατοχής στο Ιράκ. Όταν η επίθεση του κεφαλαίου στην εργασία σε πλανητική κλίμακα αλληλοτροφοδοτείται με την αθεράπευτη κρίση του συστήματος και οξύνει πιο επικίνδυνα από ποτέ τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Όταν οι υπαρκτές λαϊκές αντιστάσεις καθυστερούν να περάσουν σε νέους κύκλους συγκρότησης με όραμα την κοινωνική απελευθέρωση. Τότε βρίσκουν έδαφος, απελευθερώνονται και αξιοποιούνται από τη μεριά του συστήματος οι πιο αντιδραστικές δυνάμεις.


Στη χώρα μας πριν ένα χρόνο η παλλαϊκή απαίτηση καταδίκης της φασιστικής Χρυσής Αυγής 8 χρόνια μετά την ωμή δολοφονία Φύσσα, έβαλε κάποιους φασίστες στη φυλακή όμως το δηλητήριο του φασισμού συντηρείται και αναπαράγεται μέσα από την πολιτική της φασιστικοποίησης που είναι επίσημη πολιτική του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.


Πρόσφατα ο Πλεύρης και σταθερά οι Βορίδης, Γεωργιάδης δίπλα στον εμετικό φασίστα Μπογδάνο, δίνουν το στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης απέναντι στον εχθρό λαό και ας μη ξεχνάμε και την προηγούμενη κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Πως αλλιώς άλλωστε θα προχωρήσει η πολιτική όλα στο κεφάλαιο – όλα για το κεφάλαιο την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της βουλής των «πατριωτών» δείχνει το χάρτη της χώρας και λέει στον γερουσιαστή των ΗΠΑ «από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, σας παραδίδουμε την Ελλάδα σήμερα στα χέρια σας». Όμως ο λαός απαιτεί να ζήσει. Δεν έχει κανένα συμφέρον να γίνουν τα παιδιά του κρέας για τα κανόνια να ανέχεται την επέκταση του καρκίνου των βάσεων και να πληρώνει δις για RAFALE και F16. Απαιτεί δουλειά, μισθούς στο κόστος της ζωής, σπουδές για τα παιδιά του και περίθαλψη στα νοσοκομεία από γιατρούς και νοσοκόμους και όχι από το ΕΣΥ της αστυνομίας. Αυτή η θέληση για ζωή των ανθρώπων της δουλειάς και ιδιαίτερα των νέων μπορεί και πρέπει να γίνει μαζική λαϊκή Αντίσταση για την υπεράσπιση της ζωής , του δίκιου και της ίδιας της ανθρωπιάς κόντρα στο σκοτάδι και τη βαρβαρότητα του συστήματος. Έτσι θα αποδειχθεί ξανά πως το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί.


Οι φασίστες ανεξάρτητα πόσο περιορίζονται και δρουν συγκαλυμμένα ή πόσο ξαμολιούνται σαν μαντρόσκυλα κόντρα στο λαό είναι ξεκάθαρη εφεδρεία του συστήματος. Σήμερα πίσω από αντιεμβολιαστικές και σκοταδιστικές απόψεις συμβάλλουν στην αναίρεση του δικαιώματος του λαού στην περίθαλψη που επιδιώκει το σύστημα θέλοντας να επιβάλει την πολιτική του για την πανδημία (όποιος ζήσει έζησε). Στοχοποιούν τα θύματα της φτώχειας και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και αντικειμενικά απενοχοποιούν και στηρίζουν το σύστημα που γεννά την κάθε λογής βαρβαρότητα και απανθρωπιά. Όλα δείχνουν πως ο φασισμός δεν είναι δυνατόν να νικηθεί με τους νόμους του αστικού κράτους. Ο φασισμός μπορεί να νικηθεί στους δρόμους του μαζικού λαϊκού αγώνα.


  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

  • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

  • ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ


Πρωτοβουλία Αντίστασης






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου