Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ - ΜΙΣΘΟΥΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ - ΑΚΡΙΒΕΙΑ


Δούλεψε τελικά η «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού και αν βάλουμε και τις επιδοτήσεις, κάποιες τσέπες γέμισαν για τα καλά. Όμως η εξόντωση που υπέστησαν και υφίστανται οι εργαζόμενοι φτάνει μέχρι και σε θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Ο εκβιασμός για ωράρια - εντατικοποίηση και «αν δεν σου αρέσει φεύγεις», δεν αφορά κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις. Και μ’ όλα αυτά ο χειμώνας δε βγαίνει με τρεις μισθούς και ερωτηματικό για παρά πολλούς, ακόμη και το ταμείο ανεργίας.

Οπλισμένη η εργοδοσία με το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο, όπως τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη, αποθρασύνεται συνεχώς. Η στυγνή εκμετάλλευση γίνεται νόμος και συστηματικά απαξιώνεται ο μόχθος των εργαζόμενων αλλά και η ίδια η ζωή τους. Είναι δεδομένο και γνωστό στα κυβερνητικά επιτελεία το κύμα ακρίβειας που θα σαρώσει τα χαμηλά εισοδήματα. Αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας κοροϊδεύονται με αυξήσεις των 30 λεπτών την ημέρα και 13 ευρώ το μήνα από το 2022, όταν ήδη η βενζίνη, τα τρόφιμα, τα νοίκια και ο καφές γίνονται πανάκριβα και μετατρέπουν τους μισθούς φτώχειας σε μισθούς πείνας.

Ο ασταμάτητος χορός των ανατιμήσεων που αφορά βασικά είδη κατανάλωσης των λαϊκών νοικοκυριών και θα συνεχιστεί για πολλούς μήνες λεηλατεί και θα λεηλατήσει παραπέρα μισθούς- συντάξεις και μεροκάματα επιβάλλοντας βαθιά φτώχεια και ανέχεια στον κόσμο της δουλειάς. Αυτά την ίδια ώρα που η πολιτική όλα στο κεφάλαιο- όλα για το κεφάλαιο κάνει πανάκριβες τις σπουδές και για την πλειοψηφία των παιδιών στρώνει το δρόμο για την κατάρτιση και τη μαθητεία που ετοιμάζουν τα σύγχρονα σκλαβάκια για την εργοδοσία. Η ίδια πολιτική θέλει να κλείσει και άλλα νοσοκομεία και παρότι η πανδημία απέδειξε τη γύμνια της ασταμάτητα συνεχίζει να υπονομεύει το δικαίωμα στην ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ- ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ. Η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό προσωπικό, ανεξάρτητα από τα δημαγωγικά ταξίματα του Τσίπρα, υπηρετούν την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου και διεκδικούν ρόλο για την αστική τάξη υπηρετώντας ΗΠΑ- ΝΑΤΟ που απειλούν τους λαούς με νέα σφαγεία και την ίδια την παγκόσμια ειρήνη. Μόνο η πάλη των εργαζόμενων αλλά και της νεολαίας μπορεί να παράξει αληθινή ελπίδα για την υπεράσπιση του μεροκάματου, των δικαιωμάτων, της ίδιας της ζωής και του δίκιου τους. Οι εργαζόμενοι της e- food αντιστέκονται στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τους μετατρέψει σε σύγχρονους σκλάβους και μας δείχνουν το δρόμο.

Μόνο με μαζικό αγώνα και απεργία οι εργαζόμενοι μπορούν να κατακτήσουν πραγματικές αυξήσεις στο κόστος της ζωής για να μπορέσουν να ζήσουν. Τα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα ψεύτικα ταξίματα της αντιπολίτευσης στοχεύουν στη συγκράτηση της λαϊκής οργής. Η οργή μπορεί να γίνει δύναμη όταν μετατραπεί σε μαζικό αγώνα αντίστασης στην πολιτική που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο και συνειδητά καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Καμιά προσμονή από κάθε λογής εργατοπατέρες και σωτήρες. Να συμβάλουμε όλοι στην ανάπτυξη μαζικών αγώνων για:

  • Ανατροπή του νομού Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων.

  • Δικαιώματα στην ίση –πλήρη και δωρεάν περίθαλψη και στις σπουδές. Κάτω οι νόμοι και οι πολιτικές που τα καταργούν.

  • Συλλογικές συμβάσεις- αυξήσεις σε μισθούς- μεροκάματα - συντάξεις στο κόστος της ζωής.

Πρωτοβουλία Αντίστασης ΧΑΝΙΑ 22/9/2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου