Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

ΧΑΝΙΑ: Ανταπόκριση από την σημερινή κοινητοποίηση των εργαζομένων του ΓΝΧ

Με αυξημένη μαζικότητα σε σχέση με την χθεσινή, πραγματοποιήθηκε η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΓΝ Χανίων στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας που καλούσε η ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στην αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζομένων που ξεκίνησε 1 Σεπτέμβρη.Περίπου 50 εργαζόμενοι μαζευτήκαμε στην είσοδο του νοσοκομείου για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην αναστολή εργασίας 108 συναδέλφων μας σε ένα νοσοκομείο του οποίου το προσωπικό ακόμα και πριν την αναστολή δούλευε διαρκώς στο κόκκινο λόγω των εγκληματικών πολιτικών αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι υποκριτικό να μας λένε ότι διώχνουν εργαζόμενους γιατί νοιάζονται για την δημόσια υγεία ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόασπισής της. Ούτε προσλάβανε υγειονομικούς, ούτε ανοίξανε τον απαραίτητο αριθμό ΜΕΘ ενώ στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα ΜΜΜ ανάγκαζαν τον κόσμο να στοιβάζεται ο ένας πάνω στον άλλο.

Σαν ταξική πορεία προσπαθήσαμε να αναδείξουμε μέσα απο συζητήσεις τον κάλπικο διαχωρισμό που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Η αναστολή εργασίας των χιλιάδων συναδέλφων μας αποτελεί χτύπημα στο δικαίωμα στην δουλειά στο σύνολο των εργαζομένων. Δυσχεραίνει τους όρους με τους οποίους θα δουλεύουμε, μπάζει πλαγίως τις απολύσεις στο δημόσιο και προωθεί συγχωνέυσεις και κλεισίματα νοσοκομείων.

Γι αυτό είναι ανάγκη οι κινητοποιήσεις αυτές να έχουν και συνέχεια. Να ξεπεράσουμε τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ακόμα και τώρα αρνούνται να καλέσουν σε απεργία. Να πάμε σε γενικές συνελεύσεις και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε να βάζουμε φραγμό σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική .

 

                                                      TAΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου