Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ!! ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ –ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6.00μ.μ., πλατεία Αγοράς

 

Rafal, κορβέτες, φρεγάτες, αναβάθμιση F16, ίσως και F35, πολεμική συνεργασία με Ισραήλ- Η.Α.Ε., εμπλοκή στις εξορμήσεις του γαλλικού ιμπεριαλισμού και κυρίως η μετατροπή της χώρας σε βάση εξόρμησης των ΗΠΑ με τον καρκίνο της βάσης της Σούδας να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα πια, είναι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων για τις οποίες καμαρώνουν Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ.

Όμως τα δις για πολεμικές δαπάνες, από τις πλάτες ενός λαού που στενάζει από τη φτώχεια, για κούρσες εξοπλισμών είναι πολλαπλά οδυνηρή πρόκληση από την πλευρά μιας άρχουσας τάξης που θέλει αναβάθμιση του ρόλου της πάντα στο πλαίσιο της πιο βαθιάς ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Πρόκληση και επικίνδυνος τυχοδιωκτισμός  είναι και η επέκταση των βάσεων του θανάτου και η εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ- ΓΑΛΛΙΑΣ- ΝΑΤΟ.  Πολύ περισσότερο όταν  ανά πάσα στιγμή ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μπορεί να πυροδοτήσει νέους γύρους πολέμου από τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο,  τη Μέση Ανατολή.

Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο η έκθεση της χώρας  είναι μεγαλύτερη από ποτέ με θανάσιμους κινδύνους για τη ζωή του λαού και το μέλλον του τόπου μας. Η πρόκληση των αστικών τυχοδιωκτισμών που για να επιβληθούν καλλιεργούν τον εθνικιστικό δηλητήριο και τη φασιστικοποίηση μεγαλώνει αν αναλογιστούμε πόσο η βαθιά και αθεράπευτη κρίση του συστήματος οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς σ’ όλα τα πεδία. Ο οικονομικός, εμπορικός, ενεργειακός, εξοπλιστικός ανταγωνισμός οξύνεται ακατάπαυτα. Σταθερά στο στρατιωτικό – στρατηγικό επίπεδο αντίπαλος των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ η Ρωσία, όλο και πιο άγριος ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα με σαφή σημάδια επικίνδυνης στρατικοποίησης.

Σε τέτοιες συνθήκες διαχωρίζονται όλο και πιο έντονα οι ανάγκες ζωής της εργαζόμενης πλειοψηφίας από τις ανάγκες των κεφαλαιοκρατών ν’ αναπαράξουν την κυριαρχία τους κάτι που προϋποθέτει την υποταγή των μαζών ως και τη μετατροπή τους σε κρέας για τα κανόνια.  Να γιατί είναι αναγκαίο το δυνάμωμα όλων των μετώπων πάλης του λαού. Είναι δίκαιο, εφικτό και αναγκαίο οι λαϊκοί αγώνες να διεκδικήσουν αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, μεροκάματα κόντρα στην ακρίβεια που εξανεμίζει το εισόδημα των ανθρώπων που παράγουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας. Να διεκδικήσουν δωρεάν σπουδές για τη νεολαία και ν’ αρνηθούν την αναβίωση του επιθεωρητή  στην εκπαίδευση. Να διεκδικήσουν  ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους κόντρα στα σχέδια υποβάθμισης και κλεισίματα νοσοκομείων χάριν των επιχειρήσεων. 

Όλοι αυτοί οι αγώνες που είναι τελικά για τη ζωή κόντρα στην πολιτική όλα στο κεφάλαιο- όλα για το κεφάλαιο αλληλοτροφοδοτούνται με την πάλη ενάντια στον πόλεμο, τις βάσεις και την πιο επικίνδυνη από ποτέ εμπλοκή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Οι λαοί Ελλάδας- Κύπρου- Τουρκίας, όλοι οι λαοί των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής είναι ανάγκη για τη ζωή και το μέλλον τους να παλέψουν ενάντια στους εμπρηστές του πολέμου τους κάθε λογής ιμπεριαλιστές και τα ντόπια στηρίγματά τους. Κοινά βάσανα, κοινή η ανάγκη για αγώνες, κοινή και η ελπίδα για το μέλλον των λαών. Οι βάσεις και η ιμπεριαλιστική εξάρτηση φέρνουν το φασισμό και τον πόλεμο. Η νέα συμφωνία παραμονής και επέκτασης των βάσεων που ετοιμάζεται να υπογράψει ο ΥΠ. ΕΞ.  Δένδιας στις ΗΠΑ είναι ανάγκη να καταγγελθεί αποφασιστικά στους δρόμους σ’ όλη τη χώρα και ιδιαίτερα  στην πόλη μας.

·       ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

·    ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

·    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

 

Πρωτοβουλία Αντίστασης  

ΧΑΝΙΑ 8-10-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου