Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ


Με μια μικρής μαζικότητας συγκέντρωση έκλεισε η καμπάνια ενάντια στη νέα συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ και την παράλληλη συμφωνία με τους Γάλλους ιμπεριαλιστές. Και οι δύο συμφωνίες μπλέκουν επικίνδυνα τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και χρεώνουν συνεχώς με δις το λαό.

Οι συμφωνίες με ΗΠΑ- Γαλλία ψευδώς εμφανίζονται από το σύστημα να αποτρέπουν τον πόλεμο με την Τουρκία, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και επιπλέον η χώρα εμπλέκεται θανάσιμα σε ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αυτό τονίζονταν σε μια σειρά παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και του ΚΚΕ(μ-λ) που κατήγγειλαν σε μαζικό επίπεδο τις συμφωνίες με ΗΠΑ- Γαλλία τόσο από τα ΜΜΕ και κυρίως τον τύπο όσο και με μαζικό μοίρασμα προκήρυξης στους δρόμους αλλά και σε μαζικούς χώρους και κύρια σε μαθητές – φοιτητές.

Με ψυχραιμία αντιμετωπίστηκε η προσπάθεια της επιτροπής Ειρήνης - ΚΚΕ που πιεσμένο από την κίνησή μας αποφάσισε συγκέντρωση την παραμονή και θέλησε να επιβάλει τη μικροφωνική του αποκλείοντας όλους τους υπόλοιπους.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στον κόσμο και από κοινού με τους συμμετέχοντες από το ΝΑΡ κινηθήκαμε με πικετοφορία με αντιιμπεριαλιστικές ανακοινώσεις από τη ντουντούκα και συνθήματα στο κέντρο της πόλης. Έστω και λίγες δεκάδες οι συγκεντρωμένοι κινηθήκαμε αποφασιστικά αφήνοντας τους ακόμη λιγότερους του «μεγάλου» ΚΚΕ ν’ απολαμβάνουν το ανδραγάθημά τους αποδείχνοντας πόσο λίγοι είναι πολιτικά και σαν αντίληψη.

Το στοίχημα για μας, με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, είναι η συμβολή στη μαζικοποίηση της λαϊκής πάλης. Επιμένουμε στη λογική της κοινής δράσης αλλά χωρίς καμιά διάθεση να γίνουμε μαϊντανός δυνάμεων που ξέρουν να βερμπαλίζουν ακόμη και να τραμπουκίζουν και τελικά καθόλου δεν τους ενδιαφέρει η υπόθεση της λαϊκής αντίστασης ιδιαίτερα όταν πρέπει να πάνε κόντρα στο ρεύμα και ενάντια σε βασικές επιλογές της αστικής τάξης.

*Σημείωση. Στο Ριζοσπάστη της προηγούμενης δεν υπήρχε κάλεσμα σε αντιπολεμική συγκέντρωση στα Χανιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου