Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!



Ακόμα ένας εργάτης προστέθηκε στην ατελείωτη λίστα με τους νεκρούς εργαζόμενους- θύματα των εργοδοτικών εγκλημάτων. Ο συνάδελφος έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του καθώς εγκλωβίστηκε στις ράγες που κινούνται οι γερανογέφυρες στην προβλήτα 2 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων της Cosco στον Πειραιά.

Κανέναν δεν συγκινούν τα κροκοδείλια δάκρυα της εργοδοσίας που έσπευσε υποκριτικά να δηλώσει τη θλίψη της για το γεγονός. Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για ένα «ατυχές περιστατικό»  και να τα ρίξουν στην «κακιά στιγμή», γνωρίζουμε καλά τις εγκληματικές της ευθύνες.  Είναι η πλήρης αδιαφορία για μέτρα προστασίας και ασφάλειας, η υπερεντατικοποιημένη εργασία, τα ατελείωτα ωράρια και οι συνεχόμενες βάρδιες. Έχουν το θράσος να μιλάνε για δήθεν "αδιευκρίνιστες συνθήκες", όταν γνωρίζουμε πολύ καλά πως η πραγματική ευθύνη για το τραγικό θάνατο του συναδέλφου βρίσκεται στους απάνθρωπους όρους εργασίας που επιβάλλει η εργοδοσία, τα 12ωρα δουλειάς, κάτω από άκρως επικίνδυνες συνθήκες!


Αυτή είναι η σύγχρονη εργασιακή βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν κυβέρνηση και κεφάλαιο, βάζοντας στο στόχαστρο κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων! Η απαγόρευση της απεργίας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση των υπερωριών και η απελευθέρωση των απολύσεων ενισχύουν ακόμα περισσότερο τα όπλα της εργοδοσίας και διαμορφώνουν ένα φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό που καλείται να δουλέψει σε συνθήκες γαλέρας και εργασιακού μεσαίωνα, όπου τα εργατικά ατυχήματα είναι καθημερινότητα και οι θάνατοι καθεστώς. 

Να μην αποδεχτούμε τον εργασιακό μεσαίωνα! Να βάλουμε φραγμό στην απάνθρωπη πολιτική τους που μας αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμο υλικό! Να οργανωθούμε και να παλέψουμε για να μη θυσιαστούν άλλοι εργαζόμενοι για τα κέρδη τους!

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα! Η 24ωρη απεργία της 26ης Οκτώβρη πρέπει να στηριχτεί από όλους τους εργαζόμενους και ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα πρέπει να συνεχιστεί! Ούτε βήμα πίσω, μαζικά και οργανωμένα να βγούμε στο δρόμο και να διαδηλώσουμε ότι οι εργάτες δεν είναι εργαλεία, δεν είναι αναλώσιμοι. Να αναδείξουμε τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και Cosco και να απαιτήσουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και μέτρα προφύλαξης για να πάψουν οι εργάτες να θυσιάζονται στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου. Να υπερασπιστούμε τα κατακτημένα με αίμα δικαιώματα μας και να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς.

Κάτω η εργασιακή βαρβαρότητα

Όχι στην εντατικοποίηση και τα ωράρια λάστιχο

Μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους

 

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

 

 http://taxikiporeia.blogspot.com/2021/10/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου