Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: Εργοδοσία & «Δικαιοσύνη» φιμώνουν και τρομοκρατούν το εργατικό κίνημα

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων και των αγώνων τους μέσω της κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων εναντίων σειράς εργατικών σωματείων αλλά και Μ.Μ.Ε. της πόλης των Χανίων από γνωστό μεγαλοξενοδόχο, απαιτώντας να μην κατονομάζεται το ξενοδοχείο του κατά τις όποιες κινητοποιήσεις γίνονται για την επαναπρόσληψη απολυμένης εργαζόμενης, απειλώντας με εξοντωτικό χρηματικό πρόστιμο κάθε φορά που θα συμβαίνει το αντίθετο. Η απόλυση της εργαζόμενης ήρθε σαν απόρροια συνδικαλιστικής δράσης εκείνης και συναδελφισσών της, οι οποίες διεκδίκησαν απλά την εφαρμογή της υποχρεωτικής ΣΣΕ απέναντι στους εξοντωτικούς όρους δουλειάς που επιβάλλει η εργοδοσία.


Αυτές τις συνθήκες εργασιακής βαρβαρότητας θέλουν να επιβάλλουν κεφάλαιο και κυβέρνηση, αξιοποιώντας φυσικά και το τερατούργημα Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ο οποίος αποτελεί συστατικό στοιχείο αυτής της επίθεσης. Θέλουν να διαμορφώσουν ένα φτηνό και κυρίως αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, που στο όνομα της επιβίωσης θα δέχεται να δουλεύει σε συνθήκες γαλέρας. Θέλουν να δουλεύουμε όποτε, όσο και με ό,τι όρους επιβάλλει η εργοδοσία, με κόστος μέχρι και την ίδια μας τη ζωή. Η κατάργηση του 8ωρου και της υπερωριακής αμοιβής, η ατομική διευθέτηση, δηλαδή η υποδούλωση των εργαζομένων, πάνε χέρι-χέρι άλλωστε και με το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, με τον κρατικό έλεγχο στα σωματεία, με την επιβολή ενός ασφυκτικού πλαισίου λειτουργίας τους που ακυρώνει τη λειτουργία τους ως όργανα ταξικής πάλης.


Για εμάς τα συμφέροντα των εργαζόμενων βρίσκονται απέναντι στην εργοδοσία. Μόνο με το δικό μας μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα μπορούμε να αντισταθούμε στην εργασιακή βαρβαρότητα και να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα, με ανθρώπινα ωράρια και με αξιοπρεπείς όρους. Κόντρα σε ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, κόντρα σε λογικές συμβολικών αγώνων και λογικές ανάθεσης και αντιπροσώπων – «σωτήρων», που όχι μόνο δεν συμβάλλουν αλλά υπονομεύουν τους εργατικούς αγώνες.


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!


ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!


ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου