Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Νίκη στους απεργούς ναυτεργάτες


Με ομόφωνη απόφαση της Ε.Ε. της Π.Ν.Ο. συνεχίζεται με νέα 48ωρη μέχρι τη Δευτέρα στις 24.00, η απεργία που ξεκίνησαν από προχθές τα ναυτεργατικά σωματεία.


Οι ναυτεργάτες, που με όρους εργασιακής γαλέρας στερούνται την ίδια τη ζωή τους από τη στυγνή εκμετάλλευση των εφοπλιστών, στην αγωνιστική διεκδίκηση του δίκιου τους ζητούν τη συμπαράσταση των νησιωτών.


Οι Χανιώτες, όλοι οι κάτοικοι της Κρήτης και όλων των νησιών πρέπει να συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στο κόστος της ζωής που όπως και ο αγώνας της Cosco , της e-food κ.α. είναι αγώνες όλων των εργαζόμενων.


Οι φτωχοί αγρότες, όπως και οι εργάτες και όλοι οι χαμηλόμισθοι πλήττονται σήμερα από την καλπάζουσα ακρίβεια και όμως οι ντομάτες έφτασαν να πωλούνται εδώ και βδομάδες κάτω από το κόστος παραγωγής. Το ίδιο στην ουσία συμβαίνει και με την τιμή του λαδιού αν δούμε το κόστος των λιπασμάτων και την άνοδο του κόστους της ζωής.


Το στοίχημα για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου όλου του κόσμου της δουλειάς είναι η ενότητα στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που είτε στην ύφεση είτε στην ανάκαμψη τα δίνει όλα στο κεφάλαιο.


Να μην επιτρέψουμε το στήσιμο της απεργοσπαστίας μέσα από την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων. Η σύνδεση της Κρήτης και των νησιών βασίζεται στο μόχθο των ναυτεργατών και ο αγώνας για το δίκιο τους και την ασφαλή ναυσιπλοΐα μας αφορά όλους.


Συμπαράσταση- Νίκη στον αγώνα των ναυτεργατών, των εργατών της Cosco και των εργαζόμενων κάθε κλάδου που παλεύει για τη ζωή και το δίκιο του.


Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανιά 11-12-2021



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου